Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ίρις Ζαχμανίδη

Σκηνοθέτης

Η Ίρις Ζαχμανίδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε σκηνοθεσία κινηματογράφου στη Σχολή Σταυράκου, δημοσιογραφική γραφή στο Πανεπιστήμιο Columbia και πολιτική επιστήμη στα Πανεπιστήμια Columbia και La Verne. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία καλύπτει τους χώρους του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του Πολιτισμού. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Σκηνοθέτησε ντοκιμαντέρ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, με έμφαση σε θέματα Δικαιωμάτων.

Στην τηλεόραση διετέλεσε Διευθύντρια Προγράμματος και Διευθύντρια Επιχειρηματικών Υποθέσεων στο MEGA, Διευθύντρια Προγράμματος στον ΣΚΑΙ και Σύμβουλος του Γενικού Διευθυντού της ΕΤ1-ΕΡΤ Κωνσταντίνου Αλαβάνου.

Στο Υπουργείο Πολιτισμού, διετέλεσε Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο της Υπουργού Μελίνας Μερκούρη και Υπεύθυνη Τύπου για τις εκδηλώσεις “Αθήνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”. Στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, είχε την ευθύνη των Διεθνών Σχέσεων του Προγράμματος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Αρθρογράφησε από τη στήλη “Γνώμες” του news247.

Είναι μέλος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, της Κίνησης Πολιτών  για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων ΔΙΑΖΩΜΑ και της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας-Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος.

Είναι μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας των “Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία” και της Γραμματείας Τομέα Πολιτισμού του Κινήματος Αλλαγής. Είναι με τον Παύλο Γερουλάνο. Γιατί ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Και φιλοδοξεί να την υπηρετήσει ως δημοτική σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού.