Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Δημοκρατικό και λειτουργικό σχέδιο κανονισμού

Φίλη, φίλε,

Παρακάτω μπορείς να διαβάσεις το Σχέδιο Κανονισμού Λειτουργίας της παράταξής μας, το οποίο θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι το τέλος Αυγούστου.
Μπορείς να αποστείλεις τις παρατηρήσεις / διορθώσεις / προσθήκες σου στο e-mail: athinaeisaiesyinfo@gmail.com.
Στόχος όλων μας είναι ένας: ένας απλός, δημοκρατικός και λειτουργικός Κανονισμός Λειτουργίας.
Σ’ευχαριστούμε!

 

Άρθρο 1. Η ταυτότητά μας

Η αυτοδιοικητική πρωτοβουλία Αθηναίων με την επωνυμία «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τον επικεφαλής της, Παύλο Γερουλάνο, στις 18 Οκτωβρίου του 2018 ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου του 2019 ενώ η επίσημη ανακήρυξη των ψηφοδελτίων της παράταξης έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την 10η Μαΐου 2019.

Το ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ήταν, είναι και θα είναι πρωτοβουλία Αθηναίων που:

 1. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Αθηναίοι, αγαπάμε την πόλη μας και επιμένουμε να πιστεύουμε σε αυτή και στις δυνατότητές της παρά το γεγονός ότι λίγοι δοκιμάστηκαν όσο εμείς οι Αθηναίοι από την σφοδρή κρίση που έπληξε τα προηγούμενα χρόνια τον ιστό της.
 2. Θεωρούμε ότι υπάρχει μπροστά μας μία τεράστια ευκαιρία να γυρίσουμε οριστικά σελίδα υπερβαίνοντας την κρίση καθώς τα παγκόσμια φώτα του πολιτισμού και του τουρισμού στρέφονται και πάλι στην Αθήνα. To γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει προοπτική παραγωγής κοινωνικού, πολιτισμικού και οικονομικού πλούτου για όλους.
 3. Πιστεύουμε βαθιά ότι από την κρίση δεν θα βγούμε ένας ένας: ή θα βγούμε όλοι μαζί ή κανένας. Επομένως, κάθε Αθηναίος μετράει. Αθηναίος δεν είναι μονάχα όποιος ψηφίζει εδώ, αλλά και κάθε Άνθρωπος που επέλεξε, ο ίδιος ή η μοίρα του να ζήσει εδώ, να δουλέψει εδώ, εδώ να μεγαλώσει τα παιδιά του. Είμαστε όλοι Αθηναίοι, είμαστε ένα και σε αυτό το σκεπτικό δεν κάνουμε εκπτώσεις για να μπορέσουμε να χτίσουμε τη νέα Αθήνα χωρίς διακρίσεις.
 4. Εργαζόμαστε ώστε κανένας κάτοικος της πόλης μας να μην νιώσει ξανά εγκατάλειψη, και για έναν Δήμο που από κατακερματισμένη γραφειοκρατία γίνεται φορέας που μας ενώνει όλους, αφοσιώνεται στο να διώξουμε τον φόβο και τη μιζέρια για να χαρούμε πάλι τις γειτονιές μας και διασφαλίζει ότι κανένας μας δεν θα μείνει πίσω. Γιατί βασικός λόγος ύπαρξης μας ως παράταξη είναι να πείσουμε κάθε Αθηναίο να εμπιστευτεί ξανά την Δημοκρατία και τον Δήμο του, όντας συνέχεια στο πλευρό του.
 5. Σκοπός της δράσης μας, από όποια θέση μας εμπιστευτούν οι δημότες, είναι:
 • Μία πόλη ζωντανή, δηλαδή μία πόλη ασφαλής, που δεν νιώθει φόβο, γιατί ο Δήμος, το φως, η δημιουργία και ο πολιτισμός είναι παντού,
 • Μία πόλη λειτουργική, δηλαδή μια πόλη που σέβεται τα δικαιώματα κάθε Δημότη, κάθε ανθρώπου και κάθε ζωής που βρίσκεται στη δικαιοδοσία του,
 • Μία πόλη δίκαιη, δηλαδή μία πόλη που δεν αφήνει καμία γειτονιά πίσω, με πραγματικά κίνητρα για την παραμονή ή την επιστροφή της οικογένειας σε κάθε γειτονιά της,
 • Μία πόλη δημιουργική, δηλαδή μια πόλη που αξιοποιεί τα πάντα και κυρίως το ταλέντο των ανθρώπων της, τους φυσικούς της πόρους, ακόμα και κάθε της απόρριμμα,
 • Μία πόλη συμμετοχική, δηλαδή μια πόλη που υπηρετεί το δικαίωμά μας να συνδιαμορφώνουμε το μέλλον της, δίνοντας φωνή και δύναμη σε κάθε γειτονιά.
 1. Επιδιώκουμε, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, την καθολική, ριζική αποσυγκέντρωση εξουσιών και περιουσίας από το κεντρικό κράτος σε θεσμούς που μπορούμε να ελέγχουμε άμεσα και καθημερινά ως πολίτες, όπως η Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 2. Διαφυλάσσουμε την πολιτική μας αυτονομία ως παράταξη και λειτουργούμε στη βάση αρχών και αξιών, διασφαλίζοντας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας πώς ο Δήμος θα λειτουργεί πάντα προς όφελος των Αθηναίων.

Άρθρο 2. Επωνυμία, Έδρα

 1. Η Επωνυμία της παράταξης είναι «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» και με την επωνυμία αυτή ανακηρύχθηκε από το Πολυμελές πρωτοδικείο Αθηνών προκειμένου να συμμετάσχει στις αυτοδιοικητικές εκλογές για την ανάδειξη της δημοτικής αρχής της Πόλης των Αθηνών της 26ης Μαΐου 2019.
 2. Το έμβλημα της Παράταξης είναι αυτό με το οποίο συμμετείχε στην ως άνω εκλογικής αναμέτρηση και αποτελείται από την απεικόνιση της ονομασίας «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ» στην πάνω αριστερή πλευρά του, με κεφαλαία γράμματα και με την γραμματοσειρά CFdin με διαφοροποίηση στο γράμμα «Θ» ώστε να δημιουργείται εντός αυτού νοητά το γράμμα «Ε». Το «Ε» της λέξης “ΕΣΥ”. Οι λέξεις ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ παρουσιάζονται η μια κάτω από την άλλη σε αριστερή στοίχιση μέσα σε ορθογώνιο πλαίσιο χρώματος βεραμάν ή μαύρου με λευκά γράμματα. Πάνω από το Α υπάρχει μια οριζόντια γραμμή ίση σε μήκος με το γράμμα «Α», χρώματος σκούρου βεραμάν (ή λευκού όταν το φόντο είναι μαύρο) με σκοπό να τονίζει το «Α», την ΑΘΗΝΑ, ως το κύριο στοιχείο έμπνευσης του συνδυασμού μας, αλλά και ως το επίκεντρο της προσοχής και της δράσης μας. Στην πάνω δεξιά γωνία, στο ίδιο ύψος με το ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και δίπλα από το πλαίσιο του, αναγράφεται το όνομα του επικεφαλής του συνδυασμού «ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ» (το επώνυμο κάτω από το όνομα) με κεφαλαία μαύρα γράμματα και σε δεξιά στοίχιση. Κάτω δεξιά, (κάτω από το όνομα του επικεφαλής) υπάρχει σε ετικέτα (hashtag) η φράση “Πνοή Τώρα” με μαύρους λατινικούς χαρακτήρες και χωρίς κενό ανάμεσα στις δύο λέξεις που την αποτελούν.
 3. Η Παράταξη έχει σφραγίδα, η οποία φέρει το Έμβλημα της, τον ακριβή τόπο της έδρας της  και το Α.Φ.Μ. της. Δημιουργεί πρόσφορη νομική μορφή με αποκλειστικό σκοπό να διενεργεί τις απαραίτητες οικονομικές συναλλαγές.
 4. Η έδρα της παράταξης μας είναι στην Αθήνα, σε γραφεία, που της παραχωρούνται άνευ οικονομικού ανταλλάγματος από το Δήμο Αθηναίων, και συγκεκριμένα επί της οδού …

Άρθρο 3. Λειτουργικοί στόχοι

Λειτουργικοί στόχοι μας ως παράταξη είναι:

 1. Να προωθήσουμε τη συμμετοχική διαδικασία και πρωτοβουλία των κατοίκων, την ενεργό και εθελοντική συμμετοχή στη λειτουργία του δήμου και της πόλης.
 2. Να αναλάβουμε πολιτικές πρωτοβουλίες και να προωθήσουμε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, βιώσιμης ανάπτυξης και ανοιχτής λειτουργίας της πόλης.
 3. Να παρεμβαίνουμε στα αυτοδιοικητικά θέματα, καθώς και στα γενικότερα κρίσιμα ζητήματα της χώρας, σύμφωνα με τις αρχές της και στο βαθμό που επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την Αθήνα.
 4. Να αξιοποιήσουμε τη θεσμική και λειτουργική  εμπειρία των στελεχών μας και να προωθήσουμε τη φιλοσοφία αξιολόγησης, αξιοκρατίας και διαφάνειας, καταρχήν στην εσωτερική της λειτουργία.
 5. Να βοηθήσουμε τη λειτουργία της δημοτικής ομάδας και των κοινοτικών συμβουλίων καθώς και να συμβάλλουμε στην αύξηση  της αποτελεσματικότητας των δομών που υπάρχουν και πιθανόν σε βελτιώσεις δομών και μηχανισμών.
 6. Να συμβάλουμε με προτάσεις, δημιουργικές ιδέες και εθελοντικές δράσεις  στην κατάρτιση ενός εφαρμόσιμου σχεδίου για το μέλλον της Αθήνας.

Άρθρο 4. Διαχωρισμός της παράταξης από την «διοίκηση» του Δήμου

Θεωρείται δεδομένος ο σεβασμός της παράταξης και των μελών της στην «ΑΥΤΟ-ΔΙΟΙΚΗΣΗ» και κατά συνέπεια η λειτουργία της παράταξης και όλοι οι παραπάνω στόχοι, διέπονται από τη βασική αρχή της μη εμπλοκής της παράταξης στη διοίκηση και την υπηρεσιακή λειτουργία του Δήμου.

Η παράταξη λειτουργεί ως δεξαμενή σκέψης και δράσης, μεταφέρει προτάσεις πολιτών, παράγει δικές της, συγκεντρώνει και διανέμει πληροφορία, εκφράζει γνώμη, αναπτύσσει πρωτοβουλίες που φέρουν την σφραγίδα της και στηρίζει την ομάδα των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και τον επικεφαλής. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάθε νόμιμο και πρόσφορο μέσο, όπως έκδοση εντύπων, οργάνωση συγκεντρώσεων και εκδηλώσεων, δημιουργία ιστοτόπων και σελίδων κοινωνικής δικτύωσης,  κλπ.

Άρθρο 5.  Τα Μέλη και τα δικαιώματά τους

5.1. Η παράταξη είναι ανοικτή. Μέλος της μπορεί  να γίνει όποιος πολίτης συμφωνεί με την ταυτότητά της όπως αυτή περιγράφεται στο άρθρο 1 του παρόντος και ενδιαφέρεται να δραστηριοποιηθεί στο πλαίσιο της. Προκειμένου να γίνει δεκτό νέο μέλος αυτό θα πρέπει να προταθεί από  2 τουλάχιστον υπάρχοντα μέλη της παράταξης.

5.2. Αυτοδίκαια, μέλη της παράταξης μπορούν να γίνουν όλα τα πρόσωπα που συμπεριλήφθηκαν στα ψηφοδέλτια της παράταξης κατά τις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

5.3. Η ιδιότητα του «ταμειακά εντάξει μέλους» της Παράταξης, εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην Γενική Συνέλευση των μελών με δικαίωμα ψήφου, την άμεση επικοινωνία του με την παράταξη (e-mail, επιμέρους ενημερώσεις κ.λ.π.), την έκφραση γνώμης και  τη συμμετοχή σε ομάδες εργασίας και επιτροπές,  στη διαμόρφωση και προετοιμασία προγραμμάτων, θέσεων, εκδηλώσεων, δράσεων καθώς και τη συμμετοχή σε κάθε είδους εκλογές και  δημοψηφίσματα γνώμης, εντός της παράταξης.

5.4. Κάθε μέλος μπορεί να αποχωρήσει από την παράταξη με απλή έγγραφη δήλωσή του απευθυνόμενη προς τον Επικεφαλής της ή τον εκάστοτε εκπρόσωπο του φορέα όπου συμμετέχει.

5.5. Η οργανωτική μας δομή αξιοποιεί προς όφελος όλων των Αθηναίων το ταλέντο, τις γνώσεις, την εμπειρία κάθε μέλους του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, καθώς και τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτει στην προσπάθειά μας. Κάτι το οποίο είναι απαραίτητο όχι μόνο για την παρακολούθηση της δράσης του Δήμου αλλά και για την επεξεργασία προτάσεων και την ανάπτυξη δικών μας πρωτοβουλιών. Κάθε μέλος του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ έχει δικαίωμα να προτείνει τη δημιουργία ή/και να  συμμετέχει:

α) Σε Θεματικές Ομάδες Ελέγχου (ΘΟΕ) του δημοτικού έργου για την συνεχή επίβλεψη κάθε δράσης ή σχεδίου απόφασης που δρομολογείται από τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δήμου. Συντονιστής κάθε ΘΟΕ είναι ο εκπρόσωπος της παράταξης στο αντίστοιχο όργανο / φορέα του Δήμου. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποφασίζεται μεταξύ των μελών της.

β) Σε Θεματικές Ομάδες Πρωτοβουλιών (ΘΟΠ) για την ανάπτυξη πρωτοβουλιών με την σφραγίδα του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης προσέγγισης του συνόλου των θεμάτων που αφορούν στην εμπειρία του κάθε δημότη. Ο Συντονιστής κάθε ΘΟΠ αποφασίζεται μεταξύ των μελών της.

γ) Σε Ομάδες Γειτονιάς, για την καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων σε κάθε γωνιά της πόλης και την άσκηση πίεσης για την γρήγορη επίλυσή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου. Συντονιστής κάθε Ομάδας Γειτονιάς είναι ένας από τους εκλεγμένους συμβούλους της παράταξης στο σχετικό δημοτικό διαμέρισμα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση αποφασίζεται μεταξύ των μελών της.

Ο αριθμός των ΘΟΕ, των ΘΟΠ και των Ομάδων Γειτονιάς εξαρτάται από τη συμμετοχή μελών της παράταξης και αποφασίζεται από το Συμβούλιο των Εκπροσώπων. Μεταξύ των μελών που συμμετέχουν σε κάθε μία από τις ως άνω Ομάδες, αποφασίζεται η συχνότητα των συνεδριάσεων τους, ο τρόπος προώθησης και παρουσίασης των εισηγήσεων και των ιδεών τους στα όργανα της παράταξης.

5.6. Κάθε μέλος του ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ έχει δικαίωμα να αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία προς την επίτευξη των σκοπών της παράταξης, ζητώντας την αιγίδα της. Η σχετική απόφαση λαμβάνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Άρθρο 6. Λειτουργία, Όργανα, Διοίκηση της Παράταξης

6.1. Η παράταξη λειτουργεί ως ενιαίο σύνολο. Είναι μια ανοιχτή, δημοκρατικά διαρθρωμένη, συμμετοχική Παράταξη. Λειτουργεί με συλλογικότητα, διαφάνεια και δημοκρατικό διάλογο. Σέβεται τις διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες και τον πλουραλισμό των απόψεων, ενώ παράλληλα τις υπερβαίνει επιδιώκοντας την σύνθεση. Κοινό σημείο αναφοράς και δέσμευση όλων είναι το Πρόγραμμα της Παράταξης και ο Επικεφαλής αυτής.

6.2. Τα όργανα της παράταξης ορίζονται ως εξής:

 1. Η Γενική Συνέλευση της Παράταξης. Συνεδριάζει σε τακτική βάση τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο κι έκτακτα όποτε κληθεί από τον επικεφαλής ή με πρωτοβουλία τουλάχιστον 15 μελών. Πρόεδρός της Γ.Σ. είναι ο Επικεφαλής της παράταξης. Αποτελεί το κύριο όργανο για τη συζήτηση, διαβούλευση επί ιδεών και προτάσεων, άσκηση κριτικής, κι έκφραση απόψεων, με δεδομένο ότι λειτουργεί υποστηρικτικά στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της παράταξης στο δημοτικό συμβούλιο και στα συμβούλια των κοινοτήτων, αλλά και προετοιμάζοντας το ιδεολογικό κι οργανωτικό πλαίσιο της παράταξης και παρακολουθώντας τις κατευθύνσεις και τις αναγκαίες προσαρμογές πορείας της. Οι  καταγεγραμμένες απόψεις που εκφράζονται στις τακτικές και έκτακτες συνελεύσεις της, λαμβάνονται υπόψη από όλα τα όργανα της παράταξης. Η Συνέλευση της ολομέλειας της Παράταξης, ως το ευρύτερο όργανο της παράταξης, επικυρώνει τις αποφάσεις της Συντονιστικής  Επιτροπής, όταν τούτο ζητηθεί, και είναι αρμόδια για  τις τροποποιήσεις, προσθήκες στο πολιτικό πρόγραμμα και στον κανονισμό λειτουργίας της παράταξης και βρίσκεται σε απαρτία όταν παρίσταται το 1/2 των ταμειακά εντάξει μελών της παράταξης και αποφασίζει με απλή πλειοψηφία των παρισταμένων μελών.
 2. Για τον συντονισμό των δράσεων της παράταξης, την κινητοποίηση των δυνάμεων της, την οργάνωση του διαλόγου και τη διασφάλιση των απαραίτητων οργανωτικών διαδικασιών της, ορίζονται δύο όργανα: Η Συντονιστική  Επιτροπή, το Συμβούλιο των Εκπροσώπων:

α/Η  Συντονιστική Επιτροπή, ασκεί συντονισμό και εποπτεία και απαρτίζεται από τον Επικεφαλής και από έναν δημοτικό σύμβουλο, έναν διαμερισματικό σύμβουλο και ένα απλό μέλος της παράταξης, που αναδεικνύονται από την Γενική Συνέλευση. Η Συντονιστική Επιτροπή εκλέγεται με διετή θητεία και τα μέλη είναι ανακλητά από το όργανο που τα έχει ορίσει, με αυξημένη πλειοψηφία 2/3.

Η Συντονιστική Επιτροπή οργανώνει τις συναντήσεις, συζητήσεις, προτάσεις, δράσεις, τις διάφορες ομάδες έργου και καθορίζει τη λειτουργία της παράταξης σε καθημερινή βάση. Για τις ανάγκες της καθημερινής παρακολούθησης του έργου, ο Επικεφαλής μπορεί να προτείνει να κληθούν στις συνεδριάσεις εργασίας και πρόσωπα από επιμέρους ομάδες έργου για συμβουλευτικούς λόγους, συνεδριάζοντας σε διευρυμένη μορφή. Η Συντονιστική Επιτροπή  συνεδριάζει τακτικά τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και έκτακτα, όταν χρειαστεί.

β/Το Συμβούλιο των Εκπροσώπων, είναι το εκτελεστικό όργανο της παράταξης καθώς λαμβάνει τις ουσιαστικές αποφάσεις για την ψήφιση ή την απόρριψη προτάσεων εντός των οργάνων ή των φορέων του Δήμου, για τη κοινή αντιπολιτευτική γραμμή της παράταξης ή για τη συναίνεση της σε θέσεις της διοίκησης του Δήμου. Στο Συμβούλιο των Εκπροσώπων συμμετέχουν όλα τα αιρετά μέλη της παράταξης σε δημοτικό και κοινοτικό επίπεδο, καθώς και οι εκπρόσωποι της παράταξης στους φορείς του Δήμου καθώς και μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που, ενδεχομένως, δεν ανήκουν στις προηγούμενες κατηγορίες.

Το Συμβούλιο των Εκπροσώπων θα συνεδριάζει σε τακτική βάση οπωσδήποτε πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο και  εκτάκτως οποτεδήποτε επιπλέον συγκληθεί σε συνεδρίαση από τον Επικεφαλής.

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου των Εκπροσώπων επιδιώκεται να είναι ομόφωνες και να συνθέτουν όλες τις απόψεις. Δεσμεύουν όλα τα μέλη του Συμβουλίου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους στα αντίστοιχα όργανα του Δήμου. Κατ’ εξαίρεση και μόνο σε ειδικές περιπτώσεις τα μέλη του δύνανται να αποκλίνουν από τα αποφασισθέντα επικαλούμενα  λόγους συνείδησης για τους οποίους οφείλουν να έχουν ενημερώσει την Παράταξη εκ των προτέρων. Η συνεχής παρουσία, η συνέπεια και η αυτοπειθαρχία  στους κανόνες του είναι απαραίτητα και καθοριστικά για την αποτελεσματική λειτουργία του. Οι παρατηρήσεις, οι προβληματισμοί, οι διαφορετικές απόψεις, επιδιώκεται να τίθενται εκ των προτέρων, να συζητούνται και να συντίθενται, στα πολιτικά όργανα της παράταξης και  στις ομάδες εργασίας.

Άρθρο 7. Οικονομική Διαχείριση

7.1 Η Οικονομική Διαχείριση της Παράταξης είναι υποχρέωση όλων των μελών της να είναι απολύτως σύννομη και διαφανής. Βασική πηγή εσόδων είναι οι συνδρομές των μελών της ώστε να είναι αυτάρκης και οικονομικά ανεξάρτητη. Καθιερώνεται συνδρομή ύψους ποσού … ευρώ κατ’ έτος για κάθε μέλος μέλη καταβλητέα το μήνα Σεπτέμβριο κάθε έτους, η οποία συνιστά και απαραίτητη προϋπόθεση για την «ταμειακή τακτοποίηση» και το δικαίωμα ψήφου κάθε μέλους. Το ύψος της συνδρομής αναπροσαρμόζεται από την Συντονιστική Επιτροπή, η οποία, με κοινωνικά κριτήρια, μπορεί να εξαιρέσει με ειδική αιτιολογημένη απόφαση της συγκεκριμένα μέλη από την καταβολή συνδρομής.

7.2 Πρόσθετοι οικονομικοί πόροι προκειμένου να επιτευχθούν οι σκοποί της παράταξης, μπορούν να προέλθουν από:

– Εισπράξεις από εκδηλώσεις και τακτικές ή έκτακτες οικονομικές εξορμήσεις.
–    Προαιρετικές έκτακτες εισφορές μελών, υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ή φίλων.

– Δωρεές, ενισχύσεις ή επιχορηγήσεις από φυσικά και νομικά πρόσωπα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές γίνονται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί χρηματοδότησης των φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

7.3 Ορίζεται από τον επικεφαλής οικονομικός υπεύθυνος της παράταξης, ο οποίος με τη βοήθεια της ομάδας οικονομικής διαχείρισης, μεριμνά για την ορθή οικονομική λειτουργία της παράταξης και τηρεί τα απαιτούμενα από τον νόμο βιβλία.

Άρθρο 8. Αναθεώρηση Κανονισμού

Ο παρών κανονισμός στηρίζει την εφαρμογή του  στην καλή πίστη και στην αυτοδέσμευση των μελών της Παράταξης, στις κοινές αρχές και αξίες τους. Αναθεωρείται, εφόσον απαιτείται με βάση την εμπειρία, κάθε δύο χρόνια από τη Γενική Συνέλευση, μετά από πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής για τις προς αναθεώρηση διατάξεις του..

 
Warning: file_get_contents(domain/sexxx.top.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

Warning: file_get_contents(domain/mp3play.online.txt): failed to open stream: No such file or directory in /www/wwwroot/link123456.online/getlink/index.php on line 27

play youtube,
xvideos,
xvideos,
hentai,
porn,
xxx,
Phim sex,
tiktok download,
MÚSICA MP3,
Ludacris And Queen Latifah Movie,
How Many Belts Does Devin Haney Have,
Versace Pendant,
How Long Does It Take To Get A Cat Neutered,
Anastasia Knight,
Rb Salzburg Vs Chelsea F C Stats,
F 35 Lightning Ii Top Speed,
Pornos It,
Rabies Vector Species,
Hedges Direct,
Finales Nba,
Forcefields Shoe Toe Box Crease Protectors,
Pro Football Jerseys,
Billy Price,
Ring Fit Adventures,
Boston Red Sox Record,
phimsex,
Marc Jacobs Womens Shoes,
orgia,
Plaza Premium Lounge Orlando Reviews,
New Jan 6th Footage,
Active Duty Service Member,
Is Subway Closing Down,
International Friendly Matches Today,
9527 Westheimer Rd Houston Tx 77063,
Proximo Juego De Cuba En El Clasico Mundial De Beisbol,
2023 Playoff Standings,
Hot Topic Canada,
Www Delta Com,