Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ελένη Ζαχαροπούλου

Συνταξιούχος

Η Ελένη Ζαχαροπούλου γεννήθηκε,  μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα (περιοχή Νέας Φιλοθέης-Γηροκομείου) με απώτερη καταγωγή από Κυκλάδες, ΄Υδρα και Κρήτη.

Γνώσεις Οικονομικών και Νομικής Πανεπιστημιακού επιπέδου. Πτυχιούχος και μεταφράστρια Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής γλώσσας. Πτυχιούχος Πιάνου και Θεωρητικών του Ελληνικού Ωδείου. Πρώην Μεταφράστρια και Διευθύντρια Καταστημάτων Αγροτικής Τράπεζας. Παντρεμένη με τον Μιλτιάδη Ζαχαρόπουλο, τ. Διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας, έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.

Εδώ και χρόνια ασχολείται ενεργά με τα θέματα του Δήμου Αθηναίων, από το 2011-2014 ως Σύμβουλος-Αντιπρόεδρος,  Πρόεδρος ΔΕΠ της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και Πρόεδρος της Λέσχης Φιλίας Ελληνορώσων  και από το 2014-σήμερα ως Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Εντεταλμένη για τον Συντονισμό και την Εποπτεία Θεμάτων Τρίτης Ηλικίας από το 2016.

Με αυτήν την ιδιότητα εργάσθηκε για την αναβάθμιση των 25 Λεσχών Φιλίας του Δήμου Αθηναίων που αριθμούν 5.500 μέλη, επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας συνεργασίες με διάφορους φορείς (Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία, Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο ΝΕΣΤΩΡ», Αμερικανικό Κολλέγιο Deree, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ΄Ιδρυμα  της Βουλής των Ελλήνων, Σύλλογος Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα», «Ολοι μαζί μπορούμε στη γνώση», «People Behind», «Grand Voice»  κ.α.)  με στόχο την όσο το δυνατόν ποιοτική και επωφελή για την ψυχική και σωματική υγεία ενασχόληση και φροντίδα των μελών.

Παρουσίασε το έργο των Λεσχών Φιλίας σε αντιπροσωπείες από χώρες της Ε.Ε., καθώς και στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο, στην τηλεόραση,  στο ραδιόφωνο και σε διάφορες ημερίδες φορέων. Παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό τις καλλιτεχνικές δραστηριότητες των μελών των Λεσχών Φιλίας σε μια 7ήμερη εκδήλωση με τίτλο «Τρίτη με Τρίτη-Η Τέχνη στις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων». 

Μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) από το 2011, έχει συμβάλει ενεργά στην διάδοση του πολιτισμού στις γειτονιές της Αθήνας, καθώς και στην αναβίωση του ιστορικού θεάτρου  ΟΛΥΜΠΙΑ της οδού Ακαδημίας (σήμερα ΟΛΥΜΠΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ).

Με τη συμμετοχή της σε διαφόρους Συλλόγους τοπικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος (τ. Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 14ου Δημοτ. Σχολείου, 24ου Γυμνασίου-Λυκείου, Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης),  Πρόεδρος Παρ/τος Αθήνας και μέλος του Πανελλαδικού Δ.Σ. ΄Ενωσης Γυναικών Ελλάδος (ΕΓΕ), Αντιπρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου ΄Ανω Αμπελοκήπων, μέλος Συλλόγου Κρητών Αμπελοκήπων-Ψυχικού «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» κ.α.) και με άρθρογραφία της στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΑΝΩ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ» και «ΤΑ ΝΕΑ»  έχει ασχοληθεί  με  θέματα εκπαίδευσης,  ισότητας  και  θέματα τοπικού ενδιαφέροντος.

Στόχος της είναι μια Αθήνα παγκόσμιο κέντρο πολιτισμού, μια Αθήνα ασφαλής, φιλική, λειτουργική, εξυπηρετική και ελκυστική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της.