Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γιάννης Βήκας

Σύμβουλος Επικοινωνίας

Ο Γιάννης Βήκας είναι 28 ετών και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Επικοινωνία & Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Καποδιστριακό και απέκτησε το Μεταπτυχιακό του στην Επικοινωνία & Ρητορική των Μέσων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στο χώρο του εμπορίου, αλλά και ως δημοσιογράφος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα επέστρεψε από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και εργάστηκε σε start-up επιχείρηση ως Σύμβουλος Επικοινωνίας και Στρατηγικής, αλλά ασχολήθηκε και με το χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αναλαμβάνοντας εθελοντικά Υπεύθυνος Επικοινωνίας σε ΜΚΟ, η οποία ασχολείται με τις εθνικές, εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες του Λονδίνου. Πέραν της επαγγελματικής του δραστηριότητας, εκπροσωπεί το ΛΟΑΤΚΙ Δίκτυο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στην Ελλάδα και είναι ο αρμόδιος για τις ΛΟΑΤΚΙ διεκδικήσεις στο Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ.

Με την Αθήνα αποφάσισε ν’ ασχοληθεί, διότι πιστεύει πως έχει έρθει η στιγμή να περάσει από τον ακτιβισμό στην ενεργό πολιτική και να βοηθήσει την πόλη του ώστε μέσα από τις διεκδικήσεις του να γίνει ακόμη πιο ανοιχτή, πολυσυλλεκτική, ασφαλής και λειτουργική για όλους τους πολίτες δίχως αστερίσκους. 

“Οι εποχές που διανύουμε έχουν μια ιδιομορφία και θα μπορούσαν να αποτελούν ένα crash-test για τη σύγχρονη ευρωπαϊκη δημοκρατία του σεβασμού και των αξιών, επομένως οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε για να μη γίνουμε παρατηρητές ανεπιθύμητων αλλαγών. Ο Παύλος μου έδωσε την ευκαιρία αυτή ως ένας ανοιχτόμυαλος άνθρωπος -και πολιτικός-ακτιβιστής ο ίδιος-, γεγονός που με κάνει να είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε ο στόχος αυτός να γίνει πραγματικότητα και η Αθήνα να μην έχει να ζηλέψει τίποτα από τις υπόλοιπες σύγχρονες και ανοιχτές ευρωπαϊκές πόλεις.”