Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Θεοπίστη (Πέπη) Σακελλαρίου

ICT Advisor

Μεγάλωσα στο Παγκράτι, είμαι μόνιμη κάτοικος του Μετς, και τα τελευταία 9 χρόνια είμαι εκλεγμένη Σύμβουλος της 2ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων. Η Κοινότητά μας περιλαμβάνει τις συνοικίες του Παγκρατίου, του Ν. Κόσμου, της Γούβας, του Αγ. Αρτεμίου και του Μετς και είναι γεμάτη από μαγευτικές και ιστορικές τοποθεσίες, όπως το Δουργούτι, ο Προφήτης Ηλίας, το Ωδείο, το Καλλιμάρμαρο, το Ζάππειο, ο Άγιος Ιωάννης ο Κυνηγός, κ.ά.
Κατά τις δύο προηγούμενες θητείες μου, έδειξα αφοσίωση στις αρχές της διαβούλευσης και λογοδοσίας με τους κατοίκους της Κοινότητας για ζητήματα που τους αφορούσαν, όπως π.χ. διαμόρφωση δημοσίων χώρων, ελεγχόμενη στάθμευση, ωράριο λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, κλπ.. Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην ανάδειξη προτάσεων των κατοίκων της Κοινότητας, για θέματα Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, στη σύνταξη των σχετικών εισηγήσεων σε συνεργασία με τα μέλη του Συμβουλίου της 2ης Κοινότητας και στην έγκαιρη προώθησή τους προς το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχω διατελέσει Αντιπρόεδρος του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη» και μέλος της Λέσχης Φιλίας Παγκρατίου.
Έχω κάνει σπουδές σε Διοίκηση και Οικονομία, στην Επιστήμη της Πληροφορικής καθώς και στη Δημοσιογραφία, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Εργάζομαι ως στέλεχος Πληροφορικής στο δημόσιο τομέα, με εμπειρία και ενεργό συμμετοχή στα κοινά, έχοντας διατελέσει εκπρόσωπος στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο του εργασιακού χώρου. Δραστηριοποιούμαι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με παρεμβάσεις για ζητήματα πολιτικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος. Συμμετέχω στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση δράσεων επιμόρφωσης και ευαισθητοποίησης για αντικείμενα του επιστημονικού μου πεδίου, καθώς και σε ζητήματα Διακρίσεων στον Εργασιακό Χώρο, Διαφάνειας στη Δημόσια Διοίκηση, Λήψης Αποφάσεων, Τεχνικών Διαπραγμάτευσης/Αντιπροσώπευσης, κ.ά.
Σημαντικότερος στόχος και για την επόμενη θητεία μου στην Κοινότητα, παραμένει η ποιοτική αναβάθμιση και η διαρκής βελτίωση της κοινωνικής και προσωπικής ζωής των κατοίκων της Κοινότητας, δίνοντας το λόγο στους ίδιους για την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων που αφορούν στο μέλλον τους.