Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Νίκος Ψαρόπουλος

Απόστρατος Αξιωματικός του ΠΝ

Ο Νίκος Ψαρόπουλος είναι πτυχιούχος της Ανώτερης Σχολής του Πολεμικού Ναυτικού.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στην Αθήνα στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 με τον συνδυασμό  του Κώστα Σκανδαλίδη «Η Αθήνα Αλλάζει». Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα στις δημοτικές εκλογές το 2010 με το συνδυασμό του Γ.ΚΑΜΙΝΗ  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ», στο Β’ διαμέρισμα κατέλαβε την 4η θέση στο ψηφοδέλτιο. Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα στις δημοτικές εκλογές το 2014 με το συνδυασμό του Γ.ΚΑΜΙΝΗ  «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ».

Από 1/1/2011 μέχρι και 31/12/2012 ήταν τοποθετημένος στην Πολεοδομία Αθηνών του Δήμου Αθηναίων για διοικητικά θέματα. Από 1/1/2013 ασχολήθηκε με την καθημερινότητα του Δήμου Αθηναίων και με την ευταξία της Πόλης .Εθελοντικά. Διατελεί Σύμβουλος Καθημερινότητας του Δήμου Αθηναίων. Προσπαθεί να συμβάλει με την συμμετοχή του σε όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς που ασχολούνται τόσο με τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης στην Αθήνα ,όσο και με την υποστήριξη και τη ανακούφιση με  προσωπική βοήθεια όσο μπορεί των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Πολιτευτής  στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις Εθνικές Εκλογές του 2007. Υποψήφιος  Βουλευτής το 2012 με την ΔΡΑΣΗ .

 

Κατά την διάρκεια της Δικτατορίας συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού με το Αντιτορπιλικό Α. Τ. ΒΕΛΟΣ το οποίο πήγε στην Ιταλία και ζήτησε Πολιτικό Άσυλο. Υπηρέτησε στα αντιτορπιλικά ΛΕΩΝ,ΒΕΛΟΣ,ΚΑΝΑΡΗΣ,ΣΦΕΝΔΟΝΗ και στη συνέχεια στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης και Σαλαμίνας.

Τη δεκαετία του 80’ διατέλεσε ιδιαίτερος γραμματέας των Αρχηγών ΓΕΝ και Δημοσίων Σχέσεων(Ναυάρχου Παππά και Ναυάρχου Βασιλακόπουλου). Αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Πλοίαρχου υπηρετώντας ως προσωπάρχης (Γ.Ε.) στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Μέλος της ένωσης Πολιτών. Μέλος της Ένωσης Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού. Μέλος Πρόνοιας Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Μέλος της Ένωσης Κωνσταντινοπολιτών Ελλάδος. Μέλος του Γραφείου Πρόνοιας Αποστράτων Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.