Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας

Motivational Speaker σε ΜΚΟ

 

Ο Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας εργάζεται στο Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους. Κύριο μέρος της δουλειάς του είναι να επισκέπτεται καθημερινά σχολεία σε όλη την Αθήνα και να βοηθάει τους μαθητές, μέσω βιωματικών προγραμμάτων, να αποδεχτούν πιο εύκολα τη διαφορετικότητα, αρχικά των άλλων και μετά τη δική τους. Μέσα από αυτά τα προγράμματα τα παιδιά, η νέα γενιά πολιτών, κατανοούν πως οι ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων είναι σημαντικά περισσότερες από τις διαφορές.

Κάπως, έτσι, φαντάζεται και την Αθήνα. Μία πόλη για όλους, μία πόλη στην οποία η καθεμία και ο καθένας θα νιώθει ότι ανήκει και ότι τους ανήκει.

 

Πιστεύει βαθιά ότι ο καθένας οφείλει να είναι ενεργός πολίτης και να κάνει ό,τι του επιτρέπουν οι δυνάμεις του, ώστε μαζί με την πολιτεία να βελτιώσει την καθημερινότητά του. Γι’ αυτό το λόγο, εδώ και χρόνια, διαθέτει εθελοντικά τον χρόνο του σε διάφορες ομάδες και οργανώσεις που μοιράζονται την ιδέα ότι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Νιώθει ιδιαίτερα τυχερός για τις δεξιότητες που απέκτησε και κυρίως για τους ανθρώπους που γνώρισε μέσω αυτής της διαδικασίας.

Τέλος, είναι παίκτης και στέλεχος της Εθνικής ομάδας Wheelchair Rugby.