Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Νέλλη Παπαχελά

Νομικός

Η Παπαχελά Νέλλη – Κανέλλα του Γεωργίου γεννήθηκε το 1960 στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου και ζει μέχρι σήμερα, με καταγωγή από Μεσσηνία και Αιτωλοακαρνανία. Έχει δύο άντρες στη ζωή της, τον άντρα της και το γιο της.

Τελείωσε τη Νομική Αθήνας, εργαζόμενη παράλληλα στον ΕΟΤ. Μαχόμενη Δικηγόρος Αθηνών από το 1986 μέχρι το 2014 και μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Α. (2009-2011).

Από τα μαθητικά της χρόνια υπηρετεί την Ανανεωτική και Μεταρρυθμιστική Αριστερά. Σήμερα ΚΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Γραμματέας των Ενώσεων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δ/τος ( 2000-2003) και του 7ου Δ/τος (2004-2009).
Το 2010 εξελέγην για πρώτη φορά Δημοτική Σύμβουλος, με την Παράταξη «Δικαίωμα στην Πόλη-Γιώργος Καμίνης» και το 2014 οι Αθηναίοι την τίμησαν για δεύτερη φορά με την ψήφο τους.
Αντιπρόσωπος στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ, μέλος των αντίστοιχων Επιτροπών Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας.

Διατέλεσε διαδοχικά (2011-2014) Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ανάπτυξης, Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης.

Είχε την τιμή να εκλεγεί πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων το Σεπτέμβριο του 2014. Αντιδήμαρχος Εμπορίου, Ανάπτυξης και Διαχείρισης Κοινοχρήστων Χώρων και Πρόεδρος της ΕΠΖ από Νοέμβριο 2016 μέχρι σήμερα.

Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Συντονίζει  την κατασκευή Δημοτικού Αποτεφρωτηρίου.