Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ

Γεννήθηκα το 1982 στην Αθήνα. Μεγάλωσα στην Κυψέλη και ζω στη Νεάπολη Εξαρχείων. Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στις οικονομικές επιστήμες (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Εκπόνησα διδακτορική διατριβή στο Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας (ΕΒΕΟ) του ΕΜΠ πάνω στο θέμα της αξιοποίησης των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών από την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχω εργαστεί και συνεχίζω να εργάζομαι ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο ΕΒΕΟ/ΕΜΠ, σε ευρωπαϊκά και ελληνικά ερευνητικά έργα με αντικείμενο την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τον ψηφιακό δήμο, τον ρόλο του κράτους στην ενίσχυση της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας έντασης γνώσης και της τεχνολογικής ανάπτυξης, τη διερεύνηση των χαρακτηριστικών του ελληνικού επιχειρηματικού συστήματος, και τον ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου στη βελτίωση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και των δημόσιων οργανισμών. Επίσης, επιτελώ επικουρικό διδακτικό έργο στη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ σε μαθήματα οικονομίας και διοίκησης, έχοντας συμμετάσχει και στην επιμέλεια δύο εκπαιδευτικών ηλεκτρονικών βιβλίων.

Διατέλεσα μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου “Globelics” που αφορά τον ρόλο της γνώσης και της καινοτομίας στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, και το οποίο διοργανώθηκε από το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ την περίοδο 11-13 Οκτωβρίου 2017 στην Αθήνα. Επίσης, από το 2009 είμαι στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή του ετήσιου Σεμιναρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας και την Οικονομία της Γνώσης που πραγματοποιεί το ΕΒΕΟ/ΕΜΠ, στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων της Ερμούπολης του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Είμαι μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία και μέλος του Προοδευτικού Forum Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Κατεβαίνω υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος στην 1η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων με τον συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, με στόχο να εργαστώ για ένα κέντρο της πόλης οικονομικά και κοινωνικά ζωντανό, που θα είναι φιλόξενο, ασφαλές και λειτουργικό για όλους τους πολίτες και επισκέπτες της.