Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αγγελική Οικονομοπούλου

Φιλόλογος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1992.
Σπούδασε στο τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ολοκλήρωσε με άριστα τις μεταπτυχιακές της σπουδές πάνω στη Διδασκαλία και Αναλυτικά Προγράμματα του Πανεπιστημίου Frederick.Γνωρίζει άριστα τον Κώδικα Braille, έχοντας εκπαιδευτεί πάνω στη διδασκαλία της νέας και αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε άτομα με προβλήματα όρασης.
Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διάφορα προγράμματα για θέματα κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου, που έχουν πραγματοποιηθεί σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους νέους της εποχής της για την ενασχόληση τους με τα κοινά, τη συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και την διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων τους με παρουσιάσεις της ,τόσο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της Ελλάδας, όσο και με τη συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες. Πιστεύει στην αλληλεγγύη και στη δύναμη της συλλογικότητας, αλλά και στον εθελοντισμό.
Η ίδια έχει διατελέσει εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», έχει διδάξει σε Κοινωνικά Φροντιστήρια του Δήμου Αθηναίων, καθώς συνεχίζει να παραδίδει εθελοντικά μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Εργάζεται σε φροντιστήρια της Πρωτεύουσας διδάσκοντας την νέα και αρχαία ελληνική γλώσσα. Είναι λάτρης ,αλλά και καλή γνώστης του αρχαιοελληνικού πολιτισμού.
Συμμετέχει ενεργά σε δράσεις πολιτιστικών συλλόγων και ασχολείται με το θέατρο. Πολιτεύεται με την παράταξη του κ. Γερουλάνου, γιατί πιστεύει ότι μέσω αυτής η Αθήνα θα κερδίσει και πάλι την παλιά της αίγλη, κατακτώντας μια θέση ανάμεσα στις πιο ισχυρές και οργανωμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. «Η ανάκαμψη θα έρθει, όταν η κάθε γειτονιά της Αθήνας θα γίνει το γραφείο του δημάρχου, για αυτό στόχος μας είναι η επίλυση των προβλημάτων και η βελτίωση κάθε μεριάς της πρωτεύουσας ,αρχής γενομένης από την 5η Δημοτική Κοινότητα».