Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παναγιώτης Μαυρίδης

Δημοσιογράφος - Σύμβουλος Επικοινωνίας

Ο Παναγιώτης Μαυρίδης είναι πολιτικός επιστήμονας, διεθνολόγος, δημοσιογράφος, επικοινωνιολόγος και πατέρας.

Έχει ιδρύσει και διευθύνει το site επώνυμης γνώμης new Deal (www.new-deal.gr), καθώς και το  Αgency Apertus Alveo Communications (www.apertusalveo.com).

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης και επέστρεψε στην Αθήνα για σπουδές, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα.

Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απέκτησε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων. Επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα (Master’s) στις Διεθνείς κι Ευρωπαϊκές Σπουδές, με κατεύθυνση την Διεθνή Πολιτική και Ασφάλεια και εξειδίκευση τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τη μεταπτυχιακή του διατριβή “Μάρτιος 1987: Η κρίση μεταξύ της Ελλάδας και Τουρκίας”, ακολούθησαν τέσσερις συναφείς με το θέμα ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια θέση στο Επιτελείο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Τελικά όμως, τον κέρδισε η δημοσιογραφία, την οποία ξεκίνησε ως διπλωματικός συντάκτης στην εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ. Έκτοτε και για εικοσιπέντε περίπου χρόνια εργάζεται αδιάλειπτα στον ημερήσιο, περιοδικό και ηλεκτρονικό Τύπο, (ΑΝΤ1 Radio, ΣΚΑΙ TV, ET2, ET3, Planet Radio κοκ)  υπηρετώντας την ενημέρωση ουσιαστικά μέσα από όλα τα δημοσιογραφικά πόστα.

Την τελευταία δεκαετία έχει διευρύνει τη δραστηριότητα του στο χώρο των media, ως σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας.

Τα τελευταία πέντε συμμετέχει ενεργά στον ευρύτερο δημόσιο διάλογο με επιλεκτική (πλέον) αρθρογραφία και πληθώρα τηλεοπτικών εμφανίσεων.