Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παναγιώτης Κουφάκης

Δικηγόρος

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης,της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.

Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στις πολιτικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Paris1 Sorbonne) και στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το 2004 τιμήθηκε με βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για μελέτη που εκπόνησε με θέμα “Η πολιτιστική ενσωμάτωση των ξένων μεταναστών στην χώρα υποδοχής-Ελλάδα”.

Έχει εργαστεί ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο Μορφωτικό τμήμα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα,ως δημοσιογράφος -ανταποκριτής στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες,ως Επιστημονικός Συνεργάτης στην Διεύθυνση Διπλωματικού και Ιστορικού Αρχείου του Υπουργείου Εξωτερικών ενώ την άσκηση του ως δικηγόρος την έκανε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Την στρατιωτική του θητεία την έκανε στην Πολεμική Αεροπορία.Μιλά αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και εβραϊκά.Από το 2014 εργάζεται ως Δικηγόρος ΑθηνώνΈχει αναπτύξει έντονη συλλογική δράση καθώς υπήρξε ιδρυτικό μέλος του τμήματος στο Παρίσι της Ελληνοαμερικανικής οργάνωσης AHEPA,είναι Πρόεδρος της Ένωσης των νέων ομογενών Αμερικής -Αυστραλίας -Καναδά, ενώ είναι και αντιπρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών Στερεάς Ελλάδας.Όνειρό του είναι μια Αθήνα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα τον έχουν οι πολίτες. Μια Αθήνα στην οποία το πρόβλημα του απλού ανθρώπου θα βρίσκει άμεσα λύση. ΑΘΉΝΑ είμαστε όλοι Εμείς.