Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Αντώνιος Κουγιαγκάς

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

 

Γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στις γειτονιές της .

Έπαιζε στην Πλ.Αγ.Νικολάου στην Αχαρνών, πήγε δημοτικό στη Θήρας στο 108ο δίπλα στο μετέπειτα Σπίτι του Ηθοποιού, Γυμνάσιο ( 20ο ) στη Μ.Βόδα και Λύκειο στη Μαυρογένους στον Αγ. Παντελεήμονα.

Ζει την καθημερινότητα της γειτονιάς του, ξεκινώντας από τον Άγιο Νικόλαο και μετά ανάμεσα στη Πλ. Αμερικής, στη Φωκίωνος Νέγρη, στον Αη Γιώργη Κυψέλης, στην Αγ. Μελετίου και τη Πατησίων, στη πλ. Βικτωρίας, στον Πανελλήνιο.
 Είναι ένα από τα «παιδιά» των γειτονιών του 6ου διαμερίσματος .
Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχ/κός ΤΕ. και συνεχίζει στο ΕΑΠ στο τμήμα Φυσικών Επιστημών, με σπουδές στην Ενεργειακή Τεχνολογία και Βιομηχανική ψυχολογία.
 Ειδικεύτηκε ως Τεχνικός Ασφάλειας Υγιεινής Εργασίας και Περιβάλλοντος και απέκτησε μεγάλη εμπειρία συμμετέχοντας τα τελευταία 20 χρόνια κυρίως σε μεγάλα τεχνικά έργα στην ευρύτερη Αθήνα ( Μετρό , ΗΣΑΠ , ΗΛΠΑΠ κλπ).
 Πιστοποιημένος για την εργασιακή ασφάλεια και υγεία OHSAS18001, για την ποιότητα ISO9001 και γνώσεις για περιβαλλοντική διαχείριση ISO14001κλπ.

 

“Η Αθήνα είναι η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και πνευματικό κέντρο του Κόσμου.
 Οι γειτονιές της όμως συνεχώς υποφέρουν, η ποιότητα ζωής είναι σχεδόν ανύπαρκτη! Η οικονομική κρίση του 2009, έδωσε τη χαριστική βολή. 
Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ η Αναγέννηση κάθε γειτονιάς, συνοικίας, περιοχής της πόλης μας.
 Δημότες, κάτοικοι, πολίτες προχωρούμε σε μια κίνηση αναβάθμισης της καθημερινότητας μας, μέσα από την ανάδειξη των προβλημάτων και δράση για την επίλυσή τους, διαμορφώνοντας συνθήκες συμμετοχής και Δημοκρατίας στη πόλη που αυτή γεννήθηκε !Ανήκοντας στη γενιά των παιδιών της πόλης μας, έχοντας από μαθητής ενασχόληση με τα κοινά, συμμετείχα και συμμετέχω στις πολιτιστικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές προσπάθειες για μια σύγχρονη Αθήνα με καλύτερους όρους ζωής .
Βιώνοντας τη τραγική υποβάθμιση των περιοχών μας τα τελευταία χρόνια, καθώς και τη πλήρη εγκατάλειψη της γειτονιάς από τη πολιτεία είχα αποφασίσει να συμμετάσχω στις δημοτικές εκλογές του 2010 με το ευρύτερο ” παραταξιακό σχήμα ” Δικαίωμα στη Πόλη ” του μετέπειτα Δημάρχου Γ. Καμίνη, έτσι ώστε να μπορέσω μέσα από τη νέα αρχιτεκτονική της Τοπικής Αυτοδιοίκησης
( Καλλικράτης ), να συμβάλλω στο να ξαναγίνουν οι γειτονιές μας ανθρώπινες !Στις 26 Οκτωβρίου 2017, ορκίστηκα ξανά Σύμβουλος της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, για να προσπαθήσω να συμβάλλω στο χρόνο θητείας και από τη θέση αυτή με τις προτάσεις, τις ιδέες και τις πράξεις μου.Πιστεύω στην ευρύτερη και ολοένα αυξανόμενη δημοκρατική Συμμετοχή στις γειτονιές της πόλης μας, της Αθήνας και θα συνεργασθώ με όλους όσους έχουν θέληση για αναβάθμιση της 6ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, της πιο μεγάλης πληθυσμιακά ΔΚ της χώρας μας!Με “γοητεύει ” η πρόταση του Παύλου Γερουλάνου για τα Συμβούλια Γειτονιάς, στα οποία θα συμμετέχουν ο κάτοικοι και θα συνδιαμορφώνουν προτάσεις και δράσεις με τους κοινοτικούς συμβούλους, δίνοντας ζωή στους σχεδιασμούς και λαμβάνοντας υπόψιν τη καθημερινότητα, θα ” καθοδηγείται ” και θα συνεργάζονται όλοι πάνω σε αυτά ( Δήμαρχος – Αντιδήμαρχοι – δημοτικοί σύμβουλοι). Θεωρώ τιμητική την έγκριση για συνεργασία με την μεγάλη ομάδα του Υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων Παύλου Γερουλάνου και κατεβαίνω εκ νέου υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος μαζί του για την 6η Δημοτική Κοινότητα ( και γενικά για την Αθήνα ), έτσι ώστε να συμβάλλω στην προσπάθεια για την αναζωογόνηση της αγαπημένης μας πόλης και των γειτονιών της.”