Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Κώστας Κοκκινοπλίτης

Μηχανολόγος - Μηχανικός

Ο Κώστας Κοκκινοπλίτης είναι Μηχανολόγος Μηχανικός. Έχει σπουδάσει στον Καναδά, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές.

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του στην ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε μεγάλες βιομηχανίες για θέματα υλοποίησης ερευνητικών προγραμμάτων, επίλυσης προβλημάτων και έρευνας και ανάπτυξης νέων υλικών.

Από το 1989 έως το 1998, διετέλεσε διευθυντής του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της πολυεθνικής βιομηχανίας BiC ΒΙΟΛΕΞ Α.Ε., με κύριες αρμοδιότητες την υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων στρατηγικής σημασίας στις μονάδες του ομίλου BiC, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη νέων προϊόντων και καινοτομικών διαδικασιών παραγωγής για τη μητρική εταιρεία Société BiC και τα 5 εργοστάσια παραγωγής ανά τον κόσμο και την κατοχύρωση της πνευματικής ιδιοκτησίας των ερευνητικών αποτελεσμάτων στην Ελλάδα και σε 60 χώρες του κόσμου.

Στην επαγγελματική του πορεία υπηρέτησε σε θέσεις ευθύνης και στον δημόσιο τομέα. Ως διευθυντής της Ειδικής Υπηρεσίας Προγραμμάτων Interreg, ήταν υπεύθυνος για την αποτελεσματική διαχείριση 13 Προγραμμάτων Interreg, για τη σύναψη συμφωνιών και την παρακολούθηση διακρατικών συνεργασιών, καθώς και για την αξιολόγηση, την ένταξη και την παρακολούθηση εκατοντάδων έργων. Ως διευθυντής στην ΕΥΔ ΕΠ “Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα”, είχε την αρμοδιότητα διαχείρισης συγχρηματοδοτούμενων έργων προϋπολογισμού 2,6 δις ευρώ στους τομείς Έρευνας & Τεχνολογίας, Μεταποίησης, Ενέργειας, Πολιτισμού, Τουρισμού και Εμπορίου – Καταναλωτή.

Την περίοδο 2011-2012, ως Γενικός Γραμματέας Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, ήταν υπεύθυνος για τη χάραξη πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας και την προώθηση της καινοτομίας. Στα καθήκοντά του συγκαταλέγονταν ο σχεδιασμός πολιτικών με στόχο τη μετάβαση στην οικονομία της γνώσης μέσω της ενίσχυσης της έρευνας και της καινοτομίας στον ιδιωτικό τομέα, τη βελτίωση της εξωστρέφειας των ΑΕΙ και των ερευνητικών κέντρων για την αποτελεσματική συνεργασία με τις επιχειρήσεις και την ελαχιστοποίηση του «brain drain». Ήταν υπεύθυνος για την εποπτεία 13 ερευνητικών κέντρων, του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας και άλλων τεχνολογικών φορέων.

Μετά από μια επιτυχημένη πορεία στον κλάδο της έρευνας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης, ήδη διευθύνει τη RISE Research & Innovation Strategy Experts και τη SevenSigma, δύο πρωτοπόρες και εξαιρετικά δυναμικές συμβουλευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες παρέχουν εξειδικευμένες υπηρεσίες σε θέματα διαχείρισης της καινοτομίας, τις διαδικασίες ανάπτυξης νέων προϊόντων και την περιφερειακή πολιτική και οργάνωση. Υπό τον συντονισμό του, οι διακεκριμένοι σύμβουλοι της RISE και της SevenSigma υποστηρίζουν ηγετικές επιχειρήσεις, δημόσιους φορείς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς όχι μόνο για να επιλύσουν καίρια προβλήματα αλλά και για να καινοτομήσουν αποτελεσματικότερα, ταχύτερα και με λιγότερο ρίσκο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο Κωνσταντίνος Κοκκινοποίτης ζει με την οικογένειά του, εδώ και 30 χρόνια στην Κυψέλη, όπου και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά.

Πρόθεσή του είναι να προσφέρει στον Δήμο με όλες του τις δυνάμεις σε ζητήματα που γνωρίζει πολύ καλά και στα οποία εκτιμά ότι η συνδρομή του δεν θα είναι απλά θετική, αλλά καταλυτική.

Η προσφορά του στον Δήμο θα σχετίζεται με το γνωστικό του αντικείμενο, τις σπουδές του και την πολύχρονη εμπειρία του. Θέτοντας αυτό ως αρχή, σκοπεύει να συμβάλει με τις δραστηριότητές του αποφασιστικά στην επίτευξη των 5 στόχων του «Αθήνα Είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου.


Το όραμά του για την Αθήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος αναγέννησης της πόλης, είναι η ανάπτυξη και η αναζωογόνηση του κέντρου και των περιοχών της, μέσω της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και του πλούσιου πολιτιστικού αποθέματος, προκειμένου η Αθήνα να γίνει μία σύγχρονη, ζωντανή, έξυπνη και πάνω απ’ όλα ανθρώπινη πόλη.