Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Κωνσταντίνος Κουρέτας

Συγκοινωνιολόγος - Μηχανικός

O Κωνσταντίνος Κουρέτας γεννήθηκε στους Αμπελόκηπους της Αθήνας και είναι 36 ετών.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού – Συγκοινωνιολόγου από το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων παρέμεινε στην Αθήνα και εργάστηκε σαν Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός σε μεγάλες μελετητικές εταιρείες τα τελευταία 10 χρόνια. Συμμετείχε στη μελέτη μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Ελλάδα, που αφορούσαν κυρίως κυκλοφοριακές μελέτες, σχεδιασμό οδών και δικτύων μέσων μαζικής μεταφοράς. Στο εξωτερικό συμμετείχε σε αντίστοιχα έργα στην Αφρική και την Ασία, με κυριότερες χώρες δράσης -μεταξύ άλλων- το Πακιστάν και τη Ρουάντα.

Ανεξάρτητα από το μέγεθος του έργου και της πόλης ή χωριού που αφορούσε, φρόντιζε πάντα να ακούει και να κατανοεί πραγματικά τις ανάγκες των πολιτών, συζητώντας με τους κατοίκους και εκτιμώντας τους τρόπους με τους οποίους θα επηρεαζόταν η ζωή τους.  Είχε την υπέροχη ευκαιρία να συνομιλεί και να συνεργάζεται με ανθρώπους από πολλά διαφορετικά πολιτισμικά, ιστορικά και θρησκευτικά υπόβαθρα και να δει πώς τα έργα υποδομής μπορούν να προσαρμόζονται ανάλογα, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Είναι ενεργό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, έχοντας διατελέσει πρόσφατα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του. Παράλληλα με τη δραστηριότητά του ως ελεύθερος επαγγελματίας Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός, είναι υποψήφιος διδάκτορας στη Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στο αντικείμενο των Συστημάτων Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (Drones).

Στα υπόλοιπα ενδιαφέροντά του ανήκουν ο μηχανοκίνητος αθλητισμός και οι δραστηριότητες στη φύση, όπως η πεζοπορία και το ποδήλατο. Ιδιαίτερη αγάπη του είναι η χιονοδρομία, διαθέτοντας και σχετική πιστοποίηση εκπαιδευτή από την Αυστρία. Του αρέσει να ανακαλύπτει την Αθήνα και κάθε μέρος που επισκέπτεται μέσα από το περπάτημα, τη φωτογραφία και τις κοινωνικές εκδηλώσεις.