Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Στέφανος Καντούνης

life coach - συνθετικός ψυχοθεραπευτής.

Γεννήθηκε στις 3.10.1952, πήγε σχολείο, έπαιξε, έγινε γονιός, εργάζεται και ζει στην Αθήνα. Εδώ ήταν πάντα η ζωή του και εδώ χτυπάει η καρδιά του. Μένει ακόμα στην γειτονιά όπου γεννήθηκε. Εδώ ακόμα συναντά τους παιδικούς του φίλους από την γειτονιά και το σχολείο.

Αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Αθηνών και στην συνέχεια σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Ελλάδα και οικονομικά στην Γερμανία. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο πολεμικό ναυτικό και συγκεκριμένα στα αντιτορπιλικά από 3.4.1975 – 3.12.1977.

Έχει απασχοληθεί επαγγελματικά στις εταιρείες Πρόοδος Α.Ε., Bosch-Pitsos-Siemens Α.Ε., Ολυμπιακό Μετρό, Project Management Company A.E., και ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε. με αντικείμενο στις περισσότερες περιπτώσεις την οικονομική διαχείριση μεγάλων έργων. Έχει συμμετάσχει μεταξύ άλλων στην κατασκευή δημόσιων πανεπιστημιακών νοσοκομειακών μονάδων, στον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του φράγματος Μόρνου, στο Αττικό Μετρό όπου χρημάτισε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής της κοινοπραξίας των εργοληπτών εργολάβων ‘’Ολυμπιακό μετρό’’, καθώς και έργων σχετικών με τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004.

Από το έτος 2009 ασχολείται με την συμβουλευτική και την ψυχοθεραπεία. Έχει δίπλωμα life coach και είναι πιστοποιημένος σύμβουλος ομάδων και οργανισμών. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο MSc από το Πανεπιστήμιο του Derby της Αγγλίας, στην συνθετική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, αντικείμενο με το οποίο απασχολείται και είναι μέλος του Βρετανικού Οργανισμού Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής (BACP)  .

 

Έχει ασχοληθεί με την διοίκηση συνοικιακών αθλητικών ερασιτεχνικών συλλόγων, έχει εργασθεί εθελοντικά σε ομάδες γονέων του ΟΚΑΝΑ και από τον Ιανουάριο του 2019 συντονίζει, πάλι εθελοντικά, ομάδα εφήβων στο 2ο γενικό λύκειο Αθηνών, μέσω του θεσμού των ανοιχτών σχολείων, όπου συζητά τα όνειρα, τους φόβους και τις δυσκολίες των σημερινών εφήβων. Τα μέχρι τώρα θετικά αποτελέσματα τον οδήγησαν στο σημείο να σχεδιάζει με εθελοντές ψυχοθεραπευτές την επέκταση της δράσης αυτής σε όλα τα ανοιχτά σχολεία της Αθήνας.

Αγαπά την Αθήνα και θέλει να την δει πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο ασφαλή, πιο φιλική στους δημότες και τους επισκέπτες της και παράλληλα ευαισθητοποιείται στο θέμα των αδέσποτων ζώων όπου πιστεύει ότι με τις σωστές επεμβάσεις, υπάρχει δυνατότητα για βελτίωση της σημερινής κατάστασης.