Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ιωάννα (Τζίνη) Γεννηματά

Πολιτισμολόγος - Οργάνωση Εκθέσεων Συνεδρίων Σεμιναρίων.

Γεννήθηκε, μεγάλωσε, ζει και εργάζεται στους Αμπελοκήπους, στην 7η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Αθηναίων.
Εργάζεται από το 1987 ως ιδιωτικός υπάλληλος και από το 1996 ως ελεύθερος επαγγελματίας. Οργανώνει εκθέσεις και συνέδρια. Έχει συνεργαστεί πολλά χρόνια με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας (ΒΕΑ) σε εκθέσεις βιοτεχνών, έχει οργανώσει αρκετά συνέδρια κυρίως Ιατρικά και εκπαιδευτικα σεμινάρια. Τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε την Επιμέλεια (είναι διαφορετικό από την οργάνωση) εικαστικών εκθέσεων.
Παράλληλα ασχολείται με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση στο αντικείμενό της τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και ετοιμάζει το διδακτορικό της στην Φιλοσοφία της Τέχνης.
Για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενδιαφέρεται όσο θυμάται τον εαυτό της. Το 2001 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Σύμβουλος της 7ης Δημοτικής Κοινότητας και επανεκλέχθηκε το 2006 όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος.

Στην συνέχεια το 2010 εκλέχθηκε Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ανέλαβε Πρόεδρος του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚΔΑ Α.Ε.)και αργότερα Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ).
Αποφάσισε να ζητήσει ξανά την ψήφο σας στην 7η Δημοτική Κοινότητα, με τον συνδυασμό «Αθήνα είσαι Εσύ» του Παύλου Γερουλάνου γιατί πιστεύει ότι πρέπει να δοθεί δύναμη στις γειτονιές. Έχει πλέον την εμπειρία του Δημοτικού Συμβουλίου και με αυτή μπορεί να προσφέρει περισσότερα στην γειτονιά της.
Για εκείνη η 7η Δημοτική Κοινότητα είναι το σύγχρονο κομάτι της πόλης και έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

“Θα σας φανεί παράξενο αλλά όπως τα βλέπω εγώ τα πράγματα η Αθήνα δεν ήταν ούτε θα γίνει ποτέ μια «ευρωπαϊκή» πόλη. Έχουμε ξεκινήσει από διαφορετική αφετηρία, χωρίς κάστρα, τάφρους, φεουδάρχες και συντεχνίες αλλά με τεχνολογία, πολιτική φιλοσοφία,τέχνες και ελευθερία πνεύματος. Αναρωτιέμαι γιατί να γίνουμε κάτι που δεν είμαστε αντί να προάγουμε αυτό που είμαστε και να γίνουμε εμείς το παράδειγμα για τους άλλους.
Γενικά αντιλαμβάνομαι την Αθήνα ως πόλο κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής εξέλιξης και πιστεύω ότι με σύγχρονες δομές και διαδικασίες θα καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την βιωσιμότητά της τον 21ο αιώνα.”
Σπουδές: Συντήρηση Έργων Τέχνης, Γραμματειακή Υποστήριξη, Λογιστικά, Δημόσιες Σχέσεις, Ευρωπαϊκό Πολιτισμό, Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων-Μουσειολογία, διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια και συνεχίζω… Λίγα Αγγλικά, λίγα Γαλλικά, λίγα Ιταλικά: Δεν ξέρω καλά ξένες γλώσσες (έχω δυσλεξία).
Εργασία: Γραμματέας, Βοηθός Λογιστού, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων (οργάνωση Συνεδρίων –Σεμιναρίων και Εκθέσεων), Εξ’ αποστάσεως Εκπαίδευση.