Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γιώργος Φούτας

Δικηγόρος

Ο Γιώργος Φούτας γεννήθηκε το 1983 στο κέντρο της Αθήνας, οπού εξακολουθεί να ζει και να εργάζεται.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου στη συνέχεια πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο (Συνταγματικό και Διοικητικό Δίκαιο), ενώ φέτος ολοκληρώνει το δεύτερο μεταπτυχιακό του ΜΒΑ – Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων. Πιστεύει στη δια βίου εκπαίδευση και για τον λόγο αυτό συνεχώς θέλει να εμπλουτίζει τις γνώσεις και να αναβαθμίζει τις δεξιότητες μου.

Ξεκίνησε να εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, στο οποίο εξακολουθεί να εργάζεται ως Δικηγόρος μέχρι και σήμερα.

Ασχολείται ενεργά με τον εθελοντισμό ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια (Ολυμπιακοί Αγώνες 2004, προγράμματα Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, προγράμματα περιηγήσεων του Δήμου Αθηναίων “This is my Athens”). Είναι περήφανος για την εθελοντική μου δράση σε ομάδες πολιτών από το 2011 όπου είχε την τύχη να γνωρίσει κάποιους από τους πιο δημιουργικούς και θετικούς ανθρώπους της πόλης μας. 

Λόγω της ενεργής του δράσης στα κοινά αποφάσισε να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και  από τον Φεβρουάριο του 2013 είναι μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), όπου δραστηριοποιείται με την ανάπτυξη και επέκταση των δημοτικών βιβλιοθηκών και δευτερευόντως με πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλη την πόλη. Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής και είχα ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του προγράμματος της Unesco “Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”, ενώ από τον Ιούνιο του 2018 είναι εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ ενός πανευρωπαικού δικτύου πολιτισμού  πόλεων και περιφερειών “Like” και εκπροσωπεί τον ΟΠΑΝΔΑ προωθόντας καλες πρακτικές της Αθήνας στο εξωτερικό και δημιουργώντας συνέργειες με ξένους φορείς.

Τέλος από τον Σεπτέμβριο του 2014 είναι εκλεγμένος διαμερισματικός σύμβουλος στη 1η δημοτική κοινότητα του Δήμου Αθηναίων, όπου έχει συμμετάσχει σε πλήθος διαβουλεύσεων με συλλόγους και κατοίκους όπως για την ανάπλαση του Λυκαβηττού και για θέματα ηχορρύπανσης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο λόγος που αποφάσισε να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος είναι η αγάπη του για την πόλη μας και η βαθιά πεποίθησή του ότι πρέπει να είμαστε ενεργοί πολίτες και ο καθένας να συμβάλλει όπως μπορεί, από τη θέση του, στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Πίστευε πάντα ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να έχουν ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και να μην ταυτίζονται με τις ευρύτερες κομματικές θέσεις και επιδιώξεις της κεντρικής πολιτικής σκηνής.