Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με σπουδές σε Ιταλία και Παρίσι.
Έχει δουλέψει για την Αθήνα, σαν αρχιτέκτων πολεοδόμος, από την θέση της στον Οργανισμό Αθήνας, ως υπεύθυνη του τομέα αστικής αναζωογόνησης και Ρυθμιστικού Σχεδίου (ΡΣΑ), όπου έχει συμβάλλει στην θεσμοθέτηση του “μητροπολιτικού πάρκου Γουδή Ιλισσίων” και στη συγγραφή του ΡΣΑ/2014 .
Έχει διατελέσει μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων, Γενική Γραμματέας Περιβάλλοντος στο ΥΠΕΚΑ με πρόταση της ΔΗΜΑΡ, και σήμερα είναι διδάσκουσα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και εμπειρογνώμονας στην επεξεργασία του θεσμικού πλαισίου πολεοδομίας. Έχει δημοσιεύσει άρθρα στα επιστημονικά μου πεδία.
Βασική της όμως συμβολή στην πόλη θεωρεί ότι είναι η συμμετοχή της στα κοινά ως “ενεργός πολίτης” είτε μέσω του Συλλόγου Πολεοδόμων (γραμματέας και αντιπρόεδρος), στο «Κίνημα για την Προστασία Ελεύθερων Χώρων», είτε μέσω του «Δικτύου για το Ιστορικό Κέντρο» (υπό τον συντονισμό της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, στην οποία είναι αντιπρόεδρος του συμβουλίου θεσμικού πλαισίου), είτε μέσω του συλλόγου Αρδηττός στην γειτονιά μου, είτε τέλος ως μέλος των δημοτικών παρατάξεων «Ανοικτή Πόλη» και «Δικαίωμα στην Πόλη».
Ως «στρατευμένη επιστήμων» με οικολογική συνείδηση, βασική της εμμονή ήταν και είναι η διατύπωση προτάσεων για μια ενεργό πολεοδομική πολιτική, με γνώμονα την αναβάθμιση του Δήμου σε ρόλο διαχειριστή της αστικής ανάπτυξης.
Προτεραιότητες: αναζωογόνηση γειτονιάς, τόνωση της υγιούς επιχειρηματικότητας, ενίσχυση δημόσιας συγκοινωνίας και ήπιων μορφών μετακίνησης (πεζή και ποδήλατα), τήρηση νομιμότητας στον κοινόχρηστο χώρο και ολοκληρωμένη διαχείριση πρασίνου και αρχιτεκτονικής κληρονομιάς.
“Η Αθήνα χρειάζεται μια «Επιχείρηση Ανάκτησης του Δημόσιου Χώρου», με στοχευμένα προγράμματα ήπιας ανάπλασης, με έμφαση στα διαχειριστικά μέτρα και όχι τα αποσπασματικά τεχνικά έργα υψηλού κόστους. Πόσο κοστίζει ένα προγραμμα πεζοδιαβάσεων, που θα βοηθησει τους κατοίκους να περπατήσουν την πόλη τους αλλά και τα παραδοσιακά μαγαζιά στις γειτονιές ?
Ενδεικτικά σημεία αιχμής: οι ενότητες: Ζάππειο- Καλλιμάρμαρο- Ιλισσός, Πάρκο Γουδή-Ιλισσίων, Ακαδημία Πλάτωνος, Γκάζι-Κεραμικός-Βοτανικός, Πεδίο του Άρεως- Πολυτεχνείο Πάρκο Δρακόπουλου –Φιξ και σε όλα τα μικρότερα πάρκα και πλατείες που μπορούν να γίνουν σημεία αναβίωσης των γειτονιών σε σύνδεση με τα τοπικά κέντρα.
Ένα τέτοιο πρόγραμμα παρέμβασης επεξεργαστήκαμε και υποβάλαμε σαν Αρδηττός για την ανάδειξη της σωζόμενης κοίτης του Ιλισού, στο Ολυμπιείο, και την βελτίωση της σύνδεσής του με την γειτονιά μας το Μετς.
Οι πολίτες μπορούμε να συνεισφέρουμε αν δουλέψουμε μαζί με την νέα δημοτική αρχή, αν και αυτή είναι ανοικτή στις προτάσεις μας…
Συμμετέχω στο συνδυασμό ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ που εκτιμά τη συμμετοχική διαδικασία και την επιστημονική γνώση, και πιστεύω ότι, αν είμαστε η νέα δημοτική αρχή, θα επεξεργαστούμε ρεαλιστικές και δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.”