Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Φίλιππος Δραγούμης

Συντονιστής του Μπαγκείου Ιδρύματος

Ο Φίλιππος Δραγούμης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1958.

Σπούδασε Φιλοσοφία στο Παρίσι και στη συνέχεια ζωγραφική στην Α.Σ.Καλών Τεχνών στην Αθήνα. Ως μουσικός παίζει κιθάρα και πιάνο σε διάφορα σχήματα.
Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας και πρόεδρός της. Ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων με το οποίο ασχολήθηκε επί 16 χρόνια (1989-2006).

Τιμήθηκε για την διεθνή δράση του από το International Wildlife Rehabilitation Council (Διεθνές Συμβούλιο για την Επανένταξη Άγριων Ζώων) με το International Award το 2000 στο Montreal και το 2005 από την UNESCO Πειραιά και νήσων για την προσφορά του στην Οικολογία. Το πρώτο του βιβλίο με διηγήματα, «Ο Ροζ Πελεκάνος και άλλες ιστορίες», εκδόθηκε από τις εκδόσεις Ωκεανίδα το 1999.
Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελευθεροτυπία, τα Νέα, την Καθημερινή και το ΟΙΚΟ και στο Andro.

Ίδρυσε την ΜΚΟ “ΜΙΑΦΥΣΗ” με στόχο τη διεθνή συνεργασία και δικτύωση για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό για τη Φύση από το 2006 ως το 2009.

Το 2010 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και ανέλαβε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων “Αθηνά Υγεία”.  Το δεύτερο βιβλίο του “ Η Ηθική Πίσω από την Κρίση” εκδόθηκε από τις εκδόσεις άγρα το 2014  και συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο των δέκα καλύτερων δοκιμίων ( βραχύ κατάλογο)  της επιτροπής κρατικών βραβείων βιβλίου.

Εργάζεται ως συντονιστής του Μπαγκείου Ιδρύματος από το 2008.   Σήμερα είναι αντιπρόεδρος του συλλόγου “ΡΟΗ, πολίτες υπέρ των ρεμάτων” που ασχολείται με την προστασία των ρεμάτων και ποταμών.