Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Γιώργος Χριστοδουλάκης

Οικονομολόγος - Καθηγητής Πανεπιστημίου και Επιχειρηματίας

Οικονομολόγος με σπουδές στην Αθήνα και το Λονδίνο.

Η επαγγελματική του διαδρομή συνδυάζει το πανεπιστήμιο, την άσκηση οικονομικής πολιτικής και την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ασκεί καθήκοντα καθηγητή χρηματοοικονομικής στο Alliance Manchester Business School του Πανεπιστημίου του Manchester, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ICAP Group, ενώ αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της οικονομικής ανάλυσης και του τουρισμού.

Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείο Οικονομικών (2009-2012) όπου συνεισέφερε στην αναδιάρθρωση και αξιοποίηση θεμελιωδών δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, καθώς και στην κατάρτιση του πρώτου επιστημονικά τεκμηριωμένου προγράμματος διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας. Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας της Ελλάδος, καθηγητής χρηματοοικονομικής του Cass Business School του City του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και του Πανεπιστημίου του Exeter, καθώς και χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο City του Λονδίνου.

Η ακαδημαϊκή του έρευνα δημοσιεύεται τακτικά σε έγκυρα διεθνή επιστημονικά περιοδικά, ενώ έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία σε διεθνείς εκδοτικούς οίκους,  Managing Risks in the European Periphery Debt Crisis, Palgrave Macmillan,2015 και The Analytics of Risk Model Validation, Elsevier, 2008