Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ρωξάνη Μπέη Καραμπότσου

Νομικός

 

Η Ρωξάνη Μπέη(-Καραμπότσου) γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι 28 χρονών. Ζει στο κέντρο της Αθήνας. Είναι κόρη του Δημήτρη Μπέη που διετέλεσε δύο τετραετίες Δήμαρχος Αθηναίων και της Κωνσταντίνας Μπέη, πρώην Υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς.

Μετά την αποφοίτησή της από το Διεθνές Δίπλωμα (International Baccalaureate) του Κολλεγίου Αθηνών, σπούδασε Νομικά στην Αγγλία, αρχικά στο Πανεπιστήμιο του Reading και στη συνέχεια στο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο στο UCL (University of London).

Ενδιαμέσως των πτυχίων της παρακολούθησε μαθήματα Οικονομικών και Αρχών Διοίκησης Επιχειρήσεων σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Έκανε πρακτική στο Ευρωκοινοβούλιο και επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε την άσκησή της σε δικηγορικό γραφείο. Στη συνέχεια εργάστηκε σε νομικό τμήμα επιχείρησης και ως σύμβουλος σε εταιρεία start-up.

Σήμερα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με τον συνδυασμό του Παύλου Γερουλάνου «Αθήνα Είσαι Εσύ» με στόχο να συνεισφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της για τη διαμόρφωση πολιτικών που θα προσελκύσουν τους πολίτες και ιδιαίτερα και τους νέους αυτής της πόλης να έρθουν κοντά στον Δήμο και να τον αναζωογονήσουν. Πιστεύει στον ακτιβισμό της Δημοτικής Αρχής για τα θέματα που αφορούν τους πολίτες -όσο ‘δύσκολα’ και αν είναι- και θέλει να δουλέψει με όρεξη, πείσμα και ενέργεια για την άμεση εκπροσώπησή τους και την ποιοτική και αισθητική αναβάθμιση της πόλης, γειτονιά-γειτονιά.