Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ρεβέκα Μπατμάνογλου

Χημικός

Η Ρεβέκκα Μπατμάνογλου είναι απόφοιτος του Χημικού Τμήματος του ΕΚΠΑ, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και γνωρίζει άριστα Αγγλικά.

Δραστηριοποιήθηκε στο φοιτικό κίνημα, υπήρξε Γραμματέας του Δ.Σ. φοιτητών του Χημικού και μετείχε σε συνέδρια της ΕΦΕΕ. Ηταν μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών και συμμετείχε και στο 1ο Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη στο Τσεπέλοβο Ιωαννίνων. Εργάζεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και έχει απασχοληθεί σε διαφορετικούς τομείς και θέσεις ευθύνης του Υπουργείου, κυρίως στη Γενική Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Πολιτικής.

Ηταν για πολλά χρόνια Τμηματάρχης στο Τμήμα Γενικών Περιβαλλοντικών Θεμάτων της Διευθυνσης Περιβαλλόντικού Σχεδιασμού και ασχολήθηκε με την περιβαλλοντικλη αδειοδότηση πληθώρας έργων και δραστηριοτήτων.

Εχει διατελέσει Διευθύντρια στη ΔΙευθυνση Προστασίας Βιοποικιλότητας & Διαχείρισης Αποβλήτων, καθώς και στη Διευθυνση Κλιματικής Αλλαγής & Ποιότητας της Ατμόσφαιρας του Υπουργείου.

Είναι Διευθύντρια στη Διεύθυνση Προγραμματισμού & Δασικής Πολιτικής.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομάδες εργασίας. Για παράδειγμα, συμμετείχε στην ομάδα που επεξεργάστηκε το “Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων”, την “Εθνική Στρατηγική για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή”, το “Εθνικό σχέδιο για την ενέργεια και το Κλίμα”.

Εχω παρουσίασει εισηγήσεις σε συνέδρια, ημερίδες και επιμορφωτικά σεμινάρια και διδάσκω στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εφαρμοσμένες Πολιτικές & Τεχνικές Προστασίας Περιβάλλοντος” του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Ευρωπαικού πανεπιστημίου Κύπρου, από την πρώτη χρόνια λειτουργίας του.

 

 

Είναι παντρεμένη με τον χημικό Γ. Σωτηράκη και έχουν δυο γιους.

Μπορεί να συνεισφέρει με τις γνώσεις της και τις εμπειρίες της στο να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα της πόλης μας.

Θα εργαστεί για μια Αθήνα ¨πράσινη” και “καθαρή”, μια πόλη που θα παράγει “πλούτο” προς όφελος των δημοτών της από την ανακύκλωση των απορριμάτων της.

Θα εργαστεί για μια Αθήνα που θα είναι πρώτη στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ανθεκτική και θωρακισμένη στα έντονα καιρικά φαινόμενα.