Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Ανδρέας Πολυζωγόπουλος

Κατασκευαστής-Επιχειρηματίας

 

Γεννήθηκε στο Καπελέτο Ηλείας το 1947 και είναι έγγαμος με τρία παιδιά:

Τον Αβραάμ απόφοιτο Κολλεγίου Αθηνών πτυχιούχο Πολιτικών Επιστημών με MS σε Χρηματοοικονομικά & Real Estate από το Cass του City University του Λονδίνου.

Την Ανδριάνα απόφοιτο Κολλεγίου Αθηνών πτυχιούχο Διεθνών & Ευρωπαικών Σπουδών από το Royal Holloway του Λονδίνου με MS σε Media & Communication από το Kingston University, και

Την Θεοφανώ απόφοιτο Κολλεγίου Αθηνών  πτυχιούχο ΜΑ Αρχιτεκτονικής

& Πολεοδομίας στο Bristol της Αγγλίας. 

Το 1960 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Εξάρχεια  και από το 1969 μέχρι και το 2011 δραστηριοποιήθηκε ως Εργολάβος Τεχνικών Εργων (Κατασκευαστής-Επιχειρηματίας).

  • Από το 1969 συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα στην οργάνωση «ΠΑΝΑΡΜΟΝΙΑ» μαζί με τους Θανάση Τσούρα, Νίκο Ζουμπογιώργο και τους αείμνηστους Τάκη Παπαγεωργόπουλο(Λοχαγό του Ασπίδα), Γιώργο Γεννηματά κ.λ.π.
  • Από το 1974 μέχρι και σήμερα υπήρξε ενεργό μέλος της διακύρηξης της 3ης Σεπτέμβρη(Πα.Σο.Κ).
  • Το 1975 υπήρξε μέλος για την αυτοδιοίκηση του κινήματος (ΕΑΤΟΠ), και ιδρυτικό μέλος της ΤΟ2 της Κυψέλης. Από το 1986 είναι μέλος της Δημοτικής Οργάνωσης Φιλοθέης  έως σήμερα. Διατέλεσε γραμματέας της Τ.Ο. Φιλοθέης από το 2004-2006 και μέλος Β2 Νομαρχιακής Επιτροπής.
  • Το 2006 συμμετέχει στις εκλογές για την Υπερνομαρχία Αθήνα-Πειραιά όπου και εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθηνών.
  • Το 2008 μέχρι το 2009 αναλαμβάνει ως εντεταλμένος Αντινομάρχης θέματα Ανάπτυξης της Νομαρχίας με μεγάλη προσφορά και επιτυχία.
  • Το 2009 μέχρι και το 2010 αναλαμβάνει Αντινομάρχης στους τομείς: Διοικητικής Μέριμνας, Ανάπτυξης, Παιδείας και στην Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκης Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ).
  • Το 2010 συμμετέχει στον νέο θεσμό των Περιφερειακών εκλογών και επανεκλέγεται. Το 2011 αναλαμβάνει ως εντεταλμένος Αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων μέχρι τον Αύγουστο του 2014 με μεγάλη επιτυχία.

Σε όλο τον πολιτικό του βίο αγωνίστηκε και αγωνίζεται με πάθος για την Αυτοδιοίκηση και σήμερα για την Ανάπτυξη και Αναμόρφωση της Αθήνας.