Η πιο πυκνοκατοικημένη κοινότητα που φέρει ακόμη τον αέρα της παλιάς αστικής Αθήνας. Δοκιμάστηκε ιδιαίτερα στα χρόνια της κρίσης, όμως έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια μεγάλο δημιουργικό κεφάλαιο της πόλης και σιγά σιγά ξαναζωντανεύει.
ΕΠΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για την 6η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων
-
Απαλλοτρίωση ή αξιοποίηση οικοπέδων για τη δημιουργία νέων σχολικών συγκροτημάτων
-
Δημιουργία δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στην Άνω Κυψέλη. Άμεση ανακατασκευή των πεζοδρομίων της περιοχής με χρήση αντιολισθητικών υλικών
-
Δημιουργία Λεσχών Φιλίας σε Άνω Κυψέλη και πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.
-
Πιλοτική δημοτική συγκοινωνία με έμφαση στις περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο ή δεν καλύπτονται από την δημόσια συγκοινωνία.
-
Αξιοποίηση κτηρίων και οικοπέδων για δημιουργία πολλών μικρών χώρων πρασίνου και σημείων παιδικού ενδιαφέροντος. Αξιοποίηση κλειστών θερινών κινηματογράφων (Μετροπόλιταν, Ατενέ, Αττικόν, Άττικα) σε συνεργασία με ιδιοκτήτες ή με απαλλοτριώσεις οικοπέδων.
-
Αναβάθμιση των δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής, άθλησης και πρασίνου:
–Αποκατάσταση του Πάρκου στη γωνία των οδών Κύπρου και Πατησίων
-Αξιοποίησης της πλατείας Πλατάνου (Αγίας Ζώνης, Καλλιφρονά και Λέσβου), μέσω της παραχώρησής της από το Ελληνικό Δημόσιο
-Κατασκευή πεζοδρόμου επί της οδού Χαιρωνείας.
-Συντήρηση και αποκατάσταση γηπέδου μπάσκετ Γιαλούρου
-Δημιουργία πάρκων σκύλων
-Αξιοποίηση των οικοπεδικών λωρίδων ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου Αθηνών επί των οδών Ευαγρίου και Κρουσίου στην Άνω Κυψέλη, για χρήση από τα σχολικά συγκροτήματα.
-Αναβάθμιση του χώρου της Αλεπότρυπας ως χώρου αθλητισμού και αναψυχής. Ανακατασκευή της παιδικής χαράς.
-Αναβάθμιση των δημόσιων υπαίθριων χώρων λόφου Πατατσού, πλατείας ΕΟΚΑ, πάρκου Ωρίων και λόφου Άνω Κυψέλης.
-
Ανάδειξη του συγκροτήματος δημοτικών κτηρίων της περιοχής Σταθμού Λαρίσης, (Σάμου, Δομοκού και Παιωνίου), σε πόλο πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων για την έκτη, την τέταρτη και την πρώτη κοινότητα που συναντώνται εκεί. Παρεμβάσεις στις γύρω οδούς. Αξιοποίηση του θεάτρου του ΟΠΑΝΔΑ που χρησιμοποιείται για πρόβες της φιλαρμονικής, αναβάθμιση και διασύνδεση της δημοτικής και παιδικής Βιβλιοθήκης, του βρεφονηπιακού παιδικού σταθμού και του ΚΥΑΔΑ.