Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΣΤΗΝ 3Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο αραιοκατοικημένες περιοχές της πόλης μας, εκεί που η αίγλη της αρχαίας Αθήνας συναντά τις τέχνες και τον σύγχρονο πολιτισμό.

ΕΠΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ για τη 3η Δημοτική Κοινότητα του δήμου Αθηναίων

  • Θεσμοθέτηση αμιγώς οικιστικών ζωνών εκεί όπου βρίσκονται κυρίως κατοικίες, απομάκρυνση των επιχειρήσεων βαριάς όχλησης (συνεργεία αυτοκινήτων, πρακτορεία φορτηγών)

  • Τέλος στη λειτουργία του Ελαιώνα ως αποθήκης που φιλοξενεί ό,τι δεν χωράει πουθενά αλλού. Εκπόνηση βιώσιμης μελέτης για την ανάπτυξη της περιοχής.

  • Ενίσχυση του δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή Κεραμεικού – Βοτανικού – Ρουφ. Δημιουργία επαρκούς και αποτελεσματικού δικτύου αποχέτευσης ομβρίων για άμεση αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στα Πετράλωνα.

  • Συντήρηση και αναβάθμιση πρασίνου στον λόφο Φιλοπάππου, το Άλσος Πετραλώνων και την Κονίστρα.  Επαναλειτουργία του «Πέτρινου» στον Βοτανικό ως δημοτικού αναψυκτήριου.

  • Αντιμετώπιση της διχοτόμησης της γειτονιάς, με επέκταση της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ από την οδό Ορφέως ως την Ιερά οδό. Παράλληλα μέτρα για την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων του Βοτανικού από και προς τον σταθμό του Μετρό.

  • Μικτά κλιμάκια ΕΛ.ΑΣ και δημοτικής αστυνομίας για να αντιμετωπιστεί το παραεμπόριο στον Βοτανικό. Ρυθμιστικό πλαίσιο για τη λειτουργιά του παζαριού ρακοσυλλεκτών σε Βοτανικό – Ελαιώνα. Αντιμετώπιση της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής.

  • Τέλος στην επικράτηση της νύκτας πάνω στην μέρα. Άμεση αντιμετώπιση ηχορύπανσης, παράνομων τραπεζοκαθισμάτων και παράνομης στάθμευσης.