Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΘΗΝΑ ΖΩΝΤΑΝΗ

Γιατί ασφαλείς και καθαρές γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές

Με Πράσινες Ομάδες Δράσης, δηλαδή μεικτά συνεργεία Καθαριότητας – Πρασίνου – Τεχνικών Υπηρεσιών που παρεμβαίνουν συντονισμένα ώστε να διατηρούμε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες και πάρκα κάθε μέρα φωτεινά, καθαρά, ασφαλή.

Με «υιοθεσίες» κοινόχρηστων χώρων, ώστε κάθε τι που φτιάχνουμε να μένει καθαρό και περιποιημένο με την βοήθεια κάθε Αθηναίου που θέλει να βοηθήσει. Συνεργαζόμαστε με  ιδρύματα και φορείς, επιμελητήρια, σχολεία και Λέσχες Φιλίας, εταιρίες και μαγαζιά για να αναβαθμίσουμε 100-150 μικρούς και μεγάλους χώρους σε όλη την Αθήνα μέσα σε 12 μήνες.

Με φως παντού. Ολοκληρώνουμε τις παρεμβάσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί ώστε να λειτουργεί ο οδοφωτισμός και ο φωτισμός στους ανοικτούς δημόσιους χώρους όπου υπάρχει, και να διευρυνθεί το δίκτυο φωτισμού όπου είναι απαραίτητο.

Επεμβαίνουμε άμεσα με τις Πράσινες Ομάδες Δράσης για την άμεση επισκευή κάθε βλάβης. Γιατί όπου επικρατεί το σκοτάδι, βρίσκει έδαφος η ανομία.

Με ακόμη περισσότερες κοινές περιπολίες Ελληνικής & Δημοτικής Αστυνομίας, εκεί που χρειάζεται και όσο χρειάζεται, ώστε να νιώθει κάθε Αθηναίος ασφαλής, σε κάθε γειτονιά της πόλης.

Με πολιτισμό σε κάθε γωνιά της πόλης.

  • Αναβιώνουμε το Athens Every Week: κάθε εβδομάδα του χρόνου αφιερωμένη σε συγκεκριμένα πολιτιστικά δρώμενα σε όλη την Αθήνα.  
  • Ενεργοποιούμε τα πολιτιστικά κέντρα κάθε διαμερίσματος, διοργανώνοντας φεστιβάλ πολιτισμού σε κάθε διαμέρισμα.
  • Συνεργαζόμαστε στενά με όλους τους συλλόγους (πολιτιστικούς, αθλητικούς καλλιτεχνικούς, Γονέων-Κηδεμόνων κ.α.) καθώς και με κάθε φορέα πολιτισμού και τεχνών για συνεχή διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε πλατεία της πόλης.
  • Δίνουμε βήμα και ώθηση στους νέους καλλιτέχνες, δίνοντας υπαίθριους και στεγασμένους χώρους  για να φιλοξενήσουν το έργο τους.