Βασικό κύτταρο δημοκρατίας σε κάθε γειτονιά. Τα Συμβούλια Γειτονιάς αποτελούνται από εκλεγμένους συμβούλους της κάθε δημοτικής κοινότητας και εθελοντές. Καταγράφουν και ιεραρχούν αιτήματα, ώστε οι υπηρεσίες του δήμου να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες κάθε γειτονιάς και επιβλέπουν την παραλαβή τεχνικών έργων.
Η νέα οργάνωση του δήμου έχει επίκεντρο τον πολίτη και στόχο την ποιοτική, άμεση και ολοκληρωμένη εξυπηρέτησή του. Ένας δήμος που αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να υπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών.
Προτείνεται η στρατηγική συνεργασία και δημιουργία μόνιμης δομής με παρόχους υπηρεσιών κοινής ωφέλειας για τη συντονισμένη διαχείριση των δικτύων της πόλης: Φυσικό Αέριο, ΔΕΔΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, ΟΤΕ/Cosmote, Vodafone, Wind, Inalan, Forthnet.
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου που βρίσκονται στην πρωτοπορία της ψηφιακής εποχής, εντάσσοντας την Αθήνα ως ένα οργανικό μέλος της παγκόσμιας κοινότητας.
Κάνουμε την ηλεκτρονική διακυβέρνηση πράξη, όχι μόνο με υποδομές και εφαρμογές. Την επεκτείνουμε ώστε η πληροφορία διαχέεται, αναλύεται, χρησιμοποιείται στη διαδικασία αποφάσεων και εξυπηρέτησης του δημότη.
Ολοκληρώνουμε το Γεωγραφικό Πληροφοριακό Σύστημα του δήμου. Περιλαμβάνει βασική πληροφόρηση για τις συντεταγμένες κτηρίων, υποδομών και εμποδίων, με εμβάθυνση και επέκταση του συστήματος, ανάπτυξη εφαρμογών για τη διαχείριση του Δήμου και ανάπτυξη εφαρμογών ανοιχτών δεδομένων για χρήση του Δημότη. Για παράδειγμα όλοι οι πολίτες μπορούν να μαθαίνουν πού βρίσκονται εμπόδια, παγκάκια, θέσεις στάθμευσης, ράμπες, πεζόδρομοι, διαβάσεις τυφλών, πού γίνονται έργα. ‘Ετσι, ο πολίτης μπορεί να ξέρει τα δεδομένα της πόλης του.
Διασύνδεση των σχολείων του Δήμου με οπτική ίνα. Το κόστος εκτιμάται σε 4 εκατ. ευρώ. Έχει ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.