Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παναγιώτης (Παναγής) Κύρτσης

Αρχιτέκτονας

Ο Παναγής Κύρτσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Είναι διπλωματούχος αρχιτέκτονας, μέλος του Τ.Ε.Ε., απόφοιτος της Ecole Speciale d’Architecture Παρισίων.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά σαν ελεύθερος επαγγελματίας στους τομείς της εκπόνησης μελετών,   επίβλεψης και συντονισμού κατασκευής ιδιωτικών έργων, στη συμμετοχή σε μελέτες δημοσίου & Ο.Τ.Α. και σαν μέλος κατασκευαστικών κ/ξιών σε ανέγερση κτηρίων.

Κύριες δραστηριότητες επαγγελματικής απασχόλησης αποτέλεσαν οι παρακάτω κατηγορίες έργων: 

αποκατάσταση παραδοσιακών & ιστορικών κτηρίων, κτήρια εκπαίδευσης, ιδιωτικές κατοικίες, επαγγελματικά κτήρια, διαμορφώσεις ελεύθερων χώρων, αρχιτεκτονική τοπίου και διάφορες ειδικές μελέτες.

Εχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων με αντικείμενο τη Διοίκηση σύνθετων Τεχνικών Εργων (project management) όπως και σεμινάρια για μεθόδους αξιολόγησης Τεχνικού Προσωπικού, γνώσεις που εφαρμόστηκαν σε πολλά έργα με απόκτηση πολύτιμης σχετικής εμπειρίας.

Τα τελευταία 3 χρόνια, ασχολείται σαν διαχειριστής (project manager) με την μελέτη υποδομών και ανάπτυξη επιχειρηματικών πάρκων και συγκεκριμένα το νέο οικολογικό Επιχ.Πάρκο Πέλλας και την λειτουργική αποκατάσταση και ανάπτυξη του επιχ. Πάρκου Κοζάνης (φορέας έργων ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ).

Κατά το παρελθόν, στο πλαίσιο Κοινοπραξίας Ομίλου Μελετών και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, ανέλαβε επί σειρά ετών καθήκοντα συμβούλου διαχείρισης των λειτουργικών προγραμμάτων ΚΠΣ (ΜΟΠ & ΠΕΠ) αξόνων 3 & 4 (τουρισμός & περιβάλλον) και παρακολούθησε με την ιδιότητα αυτή, σειρά μεγάλων έργων, χρηματοδοτούμενων από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

 

Το 2012-2016 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της «ΣΤΑΣΥ ΑΕ», δημόσιας εταιρείας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σταθερής τροχιάς του Λεκανοπεδίου (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τράμ), όπου αποκτήθηκε πλούσια και εξειδικευμένη εμπειρία σχετικά με τις απαιτήσεις (τεχνικές, λειτουργικές, συγκοινωνιακού σχεδιασμού & ανθρώπινου δυναμικού) για το σύνθετο αυτό μεταφορικό έργο της Πρωτεύουσας.

Το 2013-2014 ήταν μέλος της επιτροπής Κυκλοφορίας & Συγκοινωνιακών θεμάτων του Δήμου Αθηναίων.

Τον απασχολούν σε άμεση προτεραιότητα τα ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος στα οποία δραστηριοποιείται με όλες του τις γνώσεις και δυνάμεις σαν οργανική προέκταση της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Εχει ασχοληθεί με ζητήματα καταπολέμησης της αυθαίρετης δόμησης, της προστασίας των παραδοσιακών κτηρίων, της διαχείρισης αποβλήτων και απορριμμάτων, της διαχείρισης συστημάτων ενεργειακής εξοικονόμησης κτηριακών εγκαταστάσεων και έργων υποδομής και της διατήρησης και διαφύλαξης του φυσικού περιβάλλοντος εν γένει, σε σχέση (ιδιαίτερα) και με την επιβάρυνση των οικοσυστημάτων και την ανθεκτικότητα των κατασκευών και υποδομών εν γένει, λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Γνωρίζει την Γαλλική και Αγγλική γλώσσα, είναι παντρεμένος με την Σίσσυ Παναγοπούλου αρχιτέκτονα και έχει έναν γιό, τον Ορέστη, απόφοιτο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών ασχολούμενο κυρίως με graphic & web design.