Δίνουμε
πνoή
σε κάθε
γειτονιά

Μπορούμε να το κάνουμε. Έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τον πολιτισμό, έχουμε την ιστορία.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΝΕΑ 05.11.2019

Στόχος η επαναλειτουργία του πακιστανικού σχολείου

Δήλωση του επικεφαλής της παράταξης Παύλου Γερουλάνου σχετικά με το κλείσιμο του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

α) Το πακιστανικό σχολείο πρέπει να επαναλειτουργήσει από τη στιγμή που αφενός προσφέρει πραγματικά στην ομαλή ένταξη μικρών και μεγάλων στην ελληνική κοινωνία και, αφετέρου, έχει τη σύμφωνη γνώμη της διεύθυνσης του σχολείου και την ομόφωνη απόφαση της Α’ βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

β) Tο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να ασχολείται με το πώς αξιοποιούνται οι σχολικές αίθουσες μόνο όταν εντοπίζεται κάποιο πρόβλημα σε επίπεδο διεύθυνσης σχολείου ή σχολικής επιτροπής, αλλιώς τα σχολεία πρέπει να έχουν το ελεύθερο να λειτουργούν από μόνα τους. Θέλουμε να κάνουμε το σχολείο πυρήνα δημιουργίας κάθε γειτονιάς; Τότε πρέπει να αποκεντρώσουμε πραγματικά την εξουσία στις διευθύνσεις τους και τις αρμόδιες επιτροπές και να τις απελευθερώσουμε από την γραφειοκρατία. Οτιδήποτε άλλο απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και κάνει τις τοπικές κοινωνίες και τα σχολεία να ασφυκτιούν.

Στόχος μας είναι η επαναλειτουργία του πακιστανικού σχολείου. Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν συμβολικοί και ουσιαστικοί τρόποι. Επιλέξαμε το δεύτερο γιατί θέλουμε με κάθε τρόπο να πετύχουμε το στόχο μας. Ζητήσαμε να συζητηθεί οπωσδήποτε το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Και με τις ενέργειές μας πιστεύουμε ότι μπορούμε να διασφαλίσουμε την επαναλειτουργία του.